Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

PSD – PNL, aceeași miză e

Klaus Iohannis declară deschise jocurile olimpice ale traseismului politic. Aerul de normalitate german s-a transformat, prin cîteva cuvinte, în damful stătut al combinatoricii de pe Dîmbovița.

“Toată lumea vrea să fie de partea câştigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în Parlament. Aşadar, este posibil ca pe parcursul anului 2015 să avem o schimbare care va oferi Partidului Naţional Liberal o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului”, zice Iohannis. Multe cuvinte pentru un adevăr atît de meschin pe care-l l-am mestecat de atîția ani: traseismul parlamentar și bălăngănirea jegoasă a unor partide de buzunar dintr-o majoritate în alta.

“Toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare”, ne spune neamțul, atît de economicos cu vorbele. Căci, dacă și-ar fi terminat propoziția, ar fi trebuit să amintească aici de PUNR, PP-DD, PMP și toată gașca de parlamentari care după alegerile din 2012 – ca să le amintim doar pe acestea – au trecut la PSD, PUNR sau PNL, pentru că, nu-i așa, “toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare”.

A refuzat să stea de vorbă cu Macovei după turul 1 de la prezidențiale, dar e dispus să își împerecheze PNL-ul cu toate viețuitoarele de pe centura politicii – oare ce cred găștile de consilieri care-l ciugulesc de funcții zilele astea?

Într-adevăr, Iohannis face altfel de politică. În măsura în care și pînă acum s-a făcut altfel de politică.

3 comentarii

  1. #1

    urmeaza Basecu prim-ministru (doar nu credeti ca va intra in somaj dupa 22 decembrie)

  2. #2

    Cu Băsescu prim-ministru și Elena Udrea la Dezvoltare, se va lua un nou împrumut de 20-30 miliarde de euro de la FMIpentru a acoperi “găurile” făcute de Ponta cu reîntregirea salariilor și plata sumelor câștigate în instanțe, dar și pentru a continua programul “despăgubirilor” prin mafiotul-casier al noilor liberali,Ioan Oltean, prin domnul Stelu, dar și pentru a fi alături de al doilea președinte penal, cel care a retrocedat pentru biserica evanghelică (al cărei enoriaș este) și Grupul Etnic German (ascuns sub un nume nou ca și PDL) sute de proprietăți cu acte sau folosind falsuri dovedite. După “retrocedările” terminate de noul PNL și profesorul care în 8 ani de meserie a agonisit șase case (doar sașii pot crede!) toți locuitorii acestui teritoriu vor putea beneficia de avantajul de a fi de fapt în diaspora, chiriași într-o fostă Românie!

  3. #3

    Nu vad care e surpriza! Intr-o tara cu un electorat tembel si cumparabil se potriveste manusa un parlament la fel!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.