Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gîndacii rețelei Macovei

Zoom Gîndacii rețelei Macovei

Gîndacii rețelei Macovei fojgăie neliniștiți în subsolul statului invizibil. Cu antenuțele în alertă, ei pipăie viitorul și simt că ceva nu-i în ordine. Raportul comisiei SIPA e un semn. Macovei a fost prinsă intrînd ilegal în pivnița cu secrete de stat și sustrăgînd documente. Însoțitorul ei, care i-a fost complice în media pînă în zilele noastre, a fost și el detectat. Justiția, din care întreaga rețea și-a făcut altar, pedepsește categoria asta de pătrunderi și extrageri cu ani grei de pușcărie.

Alte semne s-au arătat la Curtea Constituțională. Judecătorii, pe care, la referendum, oamenii lui Macovei îi pupau în cur, au scos-o pe Kövesi în afara Constituției. Hm, în caz că cineva – Bădiță, de exemplu – face o plîngere la DNA pe infracțiunea de “sustragere de documente secrete”, nu mai are cine să claseze dosarul.

Of, mai sînt și judecătorii Înaltei Curți, care s-au pus pe achitări. Sînt făcute praf dosarele unor politicieni și judecători care trebuiau să înfunde pușcăria ca să facă loc intereselor “dreptei”. Oare a slăbit puterea SRI asupra cîmpului tactic? Fir-ar să fie, te pomenești că nu mai există Justiție selectivă! Băi, frate, dar ia stai așa! Cum adică, ăștia au de gînd să desecretizeze protocoalele dintre SRI și DNA? Dintre SRI și ÎCCJ? Dintre SRI și toate instrumentele de exercitat puterea? Pffff!

Oare or lua în calcul și divulgarea unor secrete de stat către o putere străină? Oare Cristi Danileț, care apare în WikiLeaks făcînd asta cu secretele arhivei SIPA, o dormi noaptea? Oare securiștii care văd că cei șase milioane de cetățeni interceptați au început să afle că totul a fost ilegal mai au poftă de mîncare? Dar ce-or zice securiștii din cele opt servicii secrete ale căror legi de funcționare e posibil să intre în discuția Parlamentului? Or avea senzație de vertij sau atac de panică?

Potrivit Codului de Procedură Penală, toți cei care au fost interceptați și, după un timp, n-au mai fost trebuie să primească o notificare de la parchet în care li se spune prin ce au trecut. Cum ar fi ca DNA, DIICOT și PG să fie obligați să trimită 5.990.000 de milioane de notificări cetățenilor României? Căci, dacă nu le trimit, înseamnă că avem șase milioane de infractori în libertate.

Cum ar fi ca Parlamentul să oblige parchetele să facă asta? Cum ar fi, de pildă, ca Iohannis să se trezească cu dosar penal în urma plîngerii lui Savaliuc? E doar vorba de 320.000 de euro dobîndiți ilegal. Cum ar fi ca Macovei, Iohannis, capi ai parchetelor, ai serviciilor și jurnaliști ai rețelei să se potcovească cu eticheta “penali”? Cum ar fi să-l auzi pe alde Codrin Ștefănescu anunțînd lumea că “niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze legea” și să-l vezi că flutură actele de urmărire penală scăpate pe surse de la procurori? Ar fi o reciprocitate la care unii visează, iar alții tremură.

Gîndacii simt toate aceste semne rele și aleargă pe igrasia statului subteran, gata să se împrăștie în caz că cineva aprinde lumina în beci.

1 comentariu

 1. #1

  Punct ochit punct lovit! Cordiale felicitari!

  Aad DeMoss:
  http://mobile.hotnews.ro/stire/22481957

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]