Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Instigare la dialog

Zoom Instigare la dialog

La Biroul Permanent al PDL s-a stabilit strategia de ieșire din rahat: dialog. Dar dialog mult, nene, la toate nivelurile, cu toți "partenerii sociali", cu manifestanții, cu Opoziția, cu rîul, cu ramul, cu pietrele din Piața Universității, cu oricine. Dialog să le iasă românilor pe nas.

Ce frumoasă pedeapsă pentru oportunistul Sever Voinescu să vezi că a ajuns să vorbească la fel de prost și încîlcit ca Boc. A repetat obsedant "dialog structurat", ca pe o gumă de mestecat pe care au frecat-o și alții și căreia vrea și el acum să-i mai simtă gustul.

Totuși, dialogul e, de departe, ultima idee care ar fi putut să treacă prin capetele pedeliste.  

Păi, să luăm argumentele pe rînd:

1. PDL a redus la tăcere principala instituție a dialogului în sistemul democratic: Parlamentul. Căci ce dialog e acela cînd Codul Muncii, Legea Educației, mai nou legea pentru comasarea alegerilor, Legea Bugetului, au fost trecute toate prin asumare?!

2. Campania dusă de actuala putere împotriva presei, loc, nu-i așa, măcar teoretic, al dialogului și argumentării: de la achizițiile de ziare și televiziuni pe care le-a făcut pe piața media, pînă la activistul Blejnar travestit în funcționar public la ANAF și hobby-ul SRI cu ascultarea telefoanelor.

3. Această instigare la dialog vine după ce o lege supusă dezbaterii, dialogului, a fost retrasă la ordinul unui președinte ofticat și prin intermediul unui prim-ministru care de ani buni exersează dialogul cu o singură replică: Da, să trăiți!

 

  

VEZI GALERIA CU SLOGANURI AICI

 

 

1 comentariu

 1. #1

  Foarte bine scris! Completez:

  Daca, Curtea Constitutionala decide azi ca, comas area alegerilor este constitutionala, protestatarii vor fi motivati sa amplifice demonstratia.
  Daca, Curtea Constitutionala decide azi ca, comas area alegerilor nu este constitutionala, protestatarii vor fi motivati sa amplifice demonstratia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]