Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Instigare la dialog

Zoom Instigare la dialog

La Biroul Permanent al PDL s-a stabilit strategia de ieșire din rahat: dialog. Dar dialog mult, nene, la toate nivelurile, cu toți "partenerii sociali", cu manifestanții, cu Opoziția, cu rîul, cu ramul, cu pietrele din Piața Universității, cu oricine. Dialog să le iasă românilor pe nas.

Ce frumoasă pedeapsă pentru oportunistul Sever Voinescu să vezi că a ajuns să vorbească la fel de prost și încîlcit ca Boc. A repetat obsedant "dialog structurat", ca pe o gumă de mestecat pe care au frecat-o și alții și căreia vrea și el acum să-i mai simtă gustul.

Totuși, dialogul e, de departe, ultima idee care ar fi putut să treacă prin capetele pedeliste.  

Păi, să luăm argumentele pe rînd:

1. PDL a redus la tăcere principala instituție a dialogului în sistemul democratic: Parlamentul. Căci ce dialog e acela cînd Codul Muncii, Legea Educației, mai nou legea pentru comasarea alegerilor, Legea Bugetului, au fost trecute toate prin asumare?!

2. Campania dusă de actuala putere împotriva presei, loc, nu-i așa, măcar teoretic, al dialogului și argumentării: de la achizițiile de ziare și televiziuni pe care le-a făcut pe piața media, pînă la activistul Blejnar travestit în funcționar public la ANAF și hobby-ul SRI cu ascultarea telefoanelor.

3. Această instigare la dialog vine după ce o lege supusă dezbaterii, dialogului, a fost retrasă la ordinul unui președinte ofticat și prin intermediul unui prim-ministru care de ani buni exersează dialogul cu o singură replică: Da, să trăiți!

 

  

VEZI GALERIA CU SLOGANURI AICI

 

 

1 comentariu

 1. #1

  Foarte bine scris! Completez:

  Daca, Curtea Constitutionala decide azi ca, comas area alegerilor este constitutionala, protestatarii vor fi motivati sa amplifice demonstratia.
  Daca, Curtea Constitutionala decide azi ca, comas area alegerilor nu este constitutionala, protestatarii vor fi motivati sa amplifice demonstratia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]