Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Intangibilul ambasador Maior primește noi și noi misiuni

Zoom Intangibilul ambasador Maior primește noi și noi misiuni

Klaus Iohannis a rearanjat ambasadorii pe platoul pregătit de Servicii. Din 26 de nume, jumătate sînt rotiri de cadre, iar cealaltă jumătate reprezintă noua selecție făcută de SIE din centrala MAE. Există și exemplare cu trecut în DIA, după cum se regăsesc și securiști implicați de la vîrful SRI în poliție politică.

România are o veche și păguboasă tradiție de a umple diplomația de securiști. Iohannis a ținut să mențină această reputație la nivelul ambasadorilor, durîndu-l în cot de criteriile de eficiență și utilitate a misiunilor externe cîtă vreme standardul de informare e respectat. Altfel spus, ambasadorii României nu au fost și nu sînt încă evaluați după criteriul producerii efectelor, mai ales a celor economice (contracte comerciale, volum economic adăugat, investiții străine atrase, investiții românești sprijinite), ci după rapoartele informative cu privire la jocul de putere.

Vedeta acestor noi numiri este, desigur, George Cristian Maior, fost ambasador al României în SUA, post în care n-a făcut altceva decît să îngreuneze relațiile Guvernului României cu Washington-ul, susținînd pe culoarele Departamentului de Stat că pesediștii sînt pro-ruși, și să-l ajute, în schimb, pe președintele României, Klaus Iohannis, să cumpere cu banii jos o șapcă la preț de rachete Patriot.

Maior s-a aflat în fruntea celei mai mari ofensive a SRI împotriva poporului român. A fost, alături de Florian Coldea, inițiatorul practicilor de interceptare ilegală, bazată pe o strategie de infiltrare neconstituțională a SRI în mecanismele puterii politice. George Maior și Florian Coldea au dat cu cracii în sus sistemul de justiție românesc, băgînd ofițerii SRI în anchetele penale și construind o rețea de teroare judiciară în principalele instituții de stat cu care SRI a semnat așa-numitele protocoale. Maior și Coldea au patronat, la adăpostul unei legislații terțiare, fabricate de ei prin ANCOM și prin Ministerul Comunicației, sute de firme acoperite care au supt de la stat miliarde de euro. Au impus în Parlament prevederi de lege prin care SRI își dă acordul asupra accesului unei firme la licitațiile de stat, eliminînd, astfel, definitiv companiile cu competențe reale.

George Maior a fost menținut ambasador în SUA și în perioada în care o comisie specială de anchetă a Parlamentului a încercat să-i pună întrebări cu privire la fapte flagrante de imixtiune politică. A fost menținut ambasador și cînd au fost încercări timide ale parchetelor de a-l ancheta. Acum e trimis să se odihnească, ambasador la Amman. De ce? Fiindcă Maior e în continuare parte a sistemului care împarte puterea și care l-a scos pe Iohannis din dosare de incompatibilitate, abuz în serviciu, fals, uz de fals și l-a făcut președinte. Maior e protejat de ceea ce știe despre Iohannis, despre SRI, despre DNA, despre operațiunea Kövesi, despre anumiți judecători de la Înalta Curte și despre cîte și mai cîte. Va muri la adînci bătrîneți în poziția de ambasador, se poate da știrea asta încă de pe acum.

3 comentarii

  1. #1

    La vremuri noi, tot ei!

  2. #2

    isarescu 2.. sau 3.. .

  3. #3

    Tru dat. Si ce e nou, asa a fost mereu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint