Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Localnic de Nowheresville, Saskatchewan

Zoom Localnic de Nowheresville, Saskatchewan

Imaginați-vă o piesă de teatru animată cu foarte puține decoruri (o benzinărie, o cafenea, un bar) și doar cîteva personaje principale: patronul benzinăriei, un dolofan patetic care se uită încă la Friends, tatăl lui retras la pensie, genul de cîrcotaș nemulțumit de felul cum fiul îi administrează afacerea și de cam tot ce se întîmplă în jurul său, bruneta cu aptitudini de vrăjitoare proprietară a unei braserii din vecinătatea benzinăriei, cuplul de polițiști care n-au avut niciodată în viața lor un caz mai important de o parcare pe interzis, tipa plictisită angajată la casa de marcat a pompei de carburant și idiotul satului, în variantă mic urbană canadiană.

Acțiunea se petrece în Dog River din Saskatchewan, un orășel de provincie traversat de ciulini, locul în care nu se întîmplă nimic și fiecare se cunoaște cu fiecare. Acțiune e, deci, un cuvînt folosit exagerat în acest context în care mici probleme cotidiene sînt adevărate drame, la scara unui orășel fără semafoare: asigurări uitate de a fi reînnoite, vouchere pentru aripioare picante confundate cu reduceri la zboruri low-cost, vise ciudate care devin super-obsedante, partide prietenești de hochei care se transformă în posibile cazuri de hărțuire și amenințare, Zile ale Orașului în care fermieri locali participă la un fel de bîlci tradițional prost organizat, drone pe post de OZN pentru seniorii care n-au ochelarii la ei.

Corner Gas Animated este, cum îi spune și titlul, versiunea animată a unui sitcom canadian de acum vreo zece ani, suficient de celebru acolo la ei, în țara frunzelor de arțar căzute peste castori, ca să aibă o continuare desenată și, aparent, a prins la publicul de pe The Comedy Network pentru că, deși uzează de un umor călduț cu poante din mileniul trecut, chiar acum se difuzează un al doilea sezon. Nu se știe dacă privit ironic, cam cum se ascultă la noi manelele, la festivalurile de muzică cu pretenții, dar asta pare o dovadă în plus că americanii au dreptate cînd îi consideră pe vecinii lor de la nord ceva mai slow, ca-n bancurile cu canadieni, pardon, ardeleni, ale regățenilor.

Corner Gas Animated, 2018-, animație semi-comică, creat de Brent Butt, difuzat de The Comedy Network.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale