Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Maior îl sabotează pe Dragnea

Zoom Maior îl sabotează pe Dragnea

O găină căreia nepoțelul i-a tăiat gîtul se zbate minute bune prin curte pînă cînd bunica de la țară se poate apuca s-o opărească, s-o jumulească și s-o pună la fiert. Politica noastră externă arată ca o astfel de găină decapitată, dar neobosită, care se zbate haotic, de trei decenii, și se rostogolește fără țel pe hărțile planetei.

Toți liderii politici din ultimii 14 ani, mai mari sau mai mici, începînd cu Băsescu și încheind cu Iohannis, au făcut din SUA noua și ultima Romă a luminii politice și a credinței în dumnezeul geostrategic. Așa a început o cursă a dovezilor de fidelitate față de Washington și față de ambasadorii americani, care pe unii i-a făcut să îngenuncheze cu bucurie în fața Marelui Licurici înainte de a-i preda instituțiile de forță, iar pe alții să-i ducă contractele de armament direct pe peluza Casei Albe. A venit, însă, și rîndul altora să meargă să se frece de blana tigrului american. Liviu Dragnea, de pildă, a tot încercat, dar barajul judiciar și diplomatic la care a fost supus de adversarii din țară i-a pus bețe în roțile avionului. Pînă la urmă, însă, după lupte seculare, prin diplomație și lobby evreiesc, rabinul-șef al PSD a reușit să obțină acceptul unei întrevederi cu oameni de sub Trump, de la vicepreședinți la șefi ai Congresului și de la șefi ai Senatului la secretari ai Apărării.

Numai că, pentru ca vizitele să se și producă, odată acceptul iudaic fiind dat, era nevoie și de cereri formale din partea ambasadei României la Washington adresate instituțiilor americane. Ei bine, fostul șef al SRI, George Maior, pe care Iohannis l-a numit ambasador pentru contribuția sa specială la protocoalele semnate cu toate entitățile statului de drept, s-a făcut că plouă. Ambasadorul Maior n-a catadicsit să trimită note verbale către Congres sau către Senat, așa cum îi cereau legea și Ministerul de Externe, iar Dragnea a stat pe țărmul estic al Atlanticului luni la rînd fiindcă avionul lui nu avea o hîrtie de la ambasadă. Într-un tîrziu, cînd Teodor Meleșcanu însuși s-a deplasat la Washington luîndu-și la bagaje de mînă și furia senilă de ministru absent, Maior s-a înduplecat și a trimis, cică, notele.

În tot timpul ăsta, Dragnea s-a plimbat ca un leu în cușcă și a dat de pereți cu supușii, cu anumite legi și chiar cu statul de drept. Văzînd că fumul alb de pe Capitoliu întîrzie să i se arate, s-a lăsat pradă nervilor și a zis că mută ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

2 comentarii

  1. #1

    Se zice ca toate au o limita. Nimic mai fals, iresponsabilitatea toparlanului teleormanean nu pare a avea limite.

  2. #2

    GCM nu s-a facut ca ploua, i-a fost frica de rechemarea in Tara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint