Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

McQueen și Mater pleacă împreună la drum. Cu Disney

Zoom McQueen și Mater pleacă împreună la drum. Cu Disney

În Radiator Springs, orășelul autovehiculelor antropomorfizate, trăiesc doi buni prieteni: Montgomery „Lightning“ McQueen și Tow Mater, mașina de curse NASCAR cu numărul 95 și ruginita camionetă utilitară din anii ’50. Cînd Mater află de nunta surorii sale, Mato, care locuiește pe Coasta de Est, și are nevoie de un companion pentru călătoria spre marele eveniment de familie, McQueen se oferă să-l însoțească, iar cei doi amici demarează, pe ritmuri de muzică country, în lunga călătorie de autostradă americană.

În maratonul lor pe roți spre castelul-garaj al lui Mato, cei doi trec prin tot felul de aventuri interesante. Vizitează un parc de distracții cu dinozauri auto înfricoșători pentru Mater, parchează peste noapte într-un vechi motel bîntuit de fantomele unor mașini de epocă ce-l sperie îngrozitor pe Lightning, participă la un raliu în deșert, competiție în care fiecare concurent își propune să bată recordul de viteză terestră, primesc invitația de a juca în roluri secundare sau principale pe platoul de filmare al unui horror, sînt luați ostatici într-un azil/cimitir de mașini de o bandă de defecți care nu se împacă deloc cu faptul că timpul a trecut și nu mai sînt buni acum decît pentru piese de schimb.

După Monsters at Work, care continuă saga monștrilor din lungmetrajele Monsters Inc. și Monsters University, Pixar a serializat și Cars. Fiecare aspect al lumii auto este umanizat în detaliu în Cars on the Road, acest El Camino cu mașini care proiectează în prim-plan relația dintre modestul campion de curse McQueen și țărănetele cu suflet mare Mater. Episoadele extrem de scurte nu pot dezvolta prea mult conexiunea emoțională dintre cele două caractere foarte diferite, însă chiar și așa sînt niște lecții de onestitate pentru telespectatorii aflați la vîrsta inocenței. Avem aceeași animație fluidă caracteristică studioului, care îmbracă corpul de idei al unui scenariu deosebit de divers, de la momente de musical sau thriller la episoade parodice (cel care, prin vehiculele tunate cu țepi și creste de punker pe capotă, face aluzie la Mad Max sau cel în care curge antigel în loc de sîngele din The Shining). Nimic spectaculos sau revoluționar, niște filmulețe nostime de o naivitate debordantă, care, fără să se ia prea mult în serios, funcționează ca o distracție lejeră și pentru adulți.

Vor urma, probabil, la rînd, ca să fie reciclate și remonetizate, toate personajele și poveștile clasice inventate în timp de Pixar – și Up, și Inside Out, și The Incredibles, și Toy Story. Pentru că Disney are nevoie disperată de conținut proaspăt și atractiv, acum că l-a depășit la numărul mondial de abonați pe Netflix.

Cars on the Road, 2022-, animație comică construită în jurul personajelor din filmele Cars, scris și regizat de Steve Purcell și Bobby Podesta, nouă episoade de 6-10 minute, difuzat de Disney+.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint