Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Micile aventuri casnice ale Marelui Nord

Zoom Micile aventuri casnice ale Marelui Nord

Din același marker care a desenat Bob’s Burgers și Central Park a curs recent și The Great North, sitcom-ul animat al familiei unui pădurar de orășel montan, cei șase Tobin locatari ai cabanei între zăpezi din sălbăticia înghețată a Alaskăi.

Retras departe de lume și abandonat de soție, Beef încearcă din răsputeri să-și țină măcar copiii cît mai aproape. Respectîndu-i dorința, băiatul cel mare, Wolf, reușește s-o convingă cumva pe logodnica sa, cunoscută online printr-o aplicație a cinefililor împătimiți, să dea plajele Sudului pe zăpezile Nordului și să se mute în aceeași casă cu socrul și cumnații săi: Judy, fetișcana cu înclinații artistice care-și face confidențe cu prietena imaginară, năluca lui Alanis Morissette, Ham, adolescentul ieșit din dulap, fără inhibiții, în fața alor săi, că e gay, și puștiul de zece ani Moon, curajosul costumat tot timpul în ursuleț.

Între lungile sesiuni de tăiat lemne și vizitele elanilor care pleacă cu bikini de blană între coarne, viața în Nord are prea puține momente demne de povestit, la gura sobei, nepoților, doar interacțiunea dintre membrii familiei creînd ocazional un umor de situație cu relativ puțin efect comic. Micile și neînsemnatele aventuri casnice ale Tobin-ilor te lasă indiferent și asta-i mai grav chiar și decît dacă te-ar călca pe nervi.

După primele trei episoade, The Great North, proaspătul coleg de slot al clasicelor întîmplări cu Homer Simpson sau Peter Griffin, nu prestează deocamdată la nivelul lor și al vărului Bob din Bob’s Burgers care l-a cam adus în emisiune. Spre deosebire de personajele din American Dad și The Cleveland Show, surorile vitrege ale lui Family Guy pe care părintele Seth Macfarlane le-a impus pentru o vreme la difuzare alături de show-ul original și de producția lui Matt Groening, rudele de la țară acceptate din milă la masa consacraților ale noului spin-off Bob’s Burgers sînt mult sub charisma lui Bart sau năzdrăvăniile lui Peter & co. Și, deși, ca un fel de bilet de favoare pentru creatori, i s-a confirmat, cu vreo șase luni înainte de debut, sezonul doi, saga tăietorilor de lemne din Alaska nu pare să aibă viață prea lungă în compania asta selectă și competitivă care ține sus ștacheta satirei animate de ani și ani de zile. Ca să te alături unor seriale intrate nu numai în memoria afectivă a telespectatorului de gen, ci și în cultura pop a lumii, trebuie mult mai mult decît o pilă la șeful departamentului Difuzare.

The Great North, 2021-, clonă Bob’s Burgers insuficient de interesantă și de amuzantă, episoade de 21-22 de minute, creat de Lizzie Molyneux-Logelin, Wendy Molyneux și Minty Lewis, difuzat de Fox.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale