Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Minunile prea-dosnicului popă Baștovoi – episodul 2

Zoom Minunile prea-dosnicului popă Baștovoi – episodul 2

Rezumatul episodului 1: Savatie Baștovoi e un călugăr-scriitor basarabean, iubitor de comuniști, antioccidental și pro-moscovit, care a făcut cu nesimțire propagandă antieuropeană, pe bani europeni, de pe scena Festivalului de Literatură și Traducere de la Iași, în aplauzele elitei culturale ieșene.

Dacă popa Baștovoi duhnește a Siberie comunistă, cum se explică, atunci, zelul facebookian cu care îl apără pe acest Rasputin cu stea roșie o 'telectuală subțire ca Luiza Vasiliu, de la europeana Dilema veche? De ce un băiat care cică predă jurnalism la Universitatea "Al.I. Cuza", Alex Savitescu, scrie în ziarul GDS-istului Lăzescu o cronică a prestației popii cu talangă roșie, nesuflînd o vorbă despre propaganda lui antieuropeană, dar face spume pe Facebook, apărîndu-l cu bale mincinoase pe iubitorul de lumină moscovită? De ce oare Daniel Condurache, mare maestru mason și ex-șef Rotary România & R. Moldova, îl aplaudă, public, pe dușmanul cu bulbuci al iudeo-masoneriei mondiale? De ce jurnalista Laure Hinckel-Manea, expertă în probleme românești și traducătoare în franceză a popii antieuropean, nu suflă o vorbă despre propaganda pro-rusească a Rasputinului basarabean? Minune dumnezeiască? Sau mizerie omenească?

Cînd vezi că partidul neo-legionar "Totul pentru țară" e printre preferințele publice ale popii, fanii pe care i-am pomenit devin și mai bizari. Cînd, alături de partidul neo-legionar, vezi că popa e fan al explicațiilor satrapului Voronin despre revolta anticomunistă din 2009, carcaletele popii începe să pută a sulf subteran. Mai ales dacă observi că printre fanii care îl încurajează pe Rasputinul pro-moscovit se află și șeful Mișcării Populare din Basarabia, ex-corespondentul TVR Doru Dendiu. Cel arestat cu ocazia revoltei din 2009, cînd slugile polițiste ale favoritului baștovoiesc au omorît cîțiva oameni și au torturat cîteva sute.

O fată de la Dilema veche, un băiat care cică predă jurnalism la cea mai veche universitate carpatină, un mare mason & rotarian, o jurnalistă franceză și un șef de partid băsist – iată un club interesant de fani ai unui popă pro-comunist, antieuropean și filolegionar. Dar poate că acestor admiratori baștovoiești le-a plăcut că popa e fan al jocului internetic Wolfteam-Microp0. Sau scuza lui pentru mașinile de lux ale popilor: "Poate are nevoie de o mașină bună ca să meargă la un om de afaceri". Ori campania pe care popa și-o face pe Fbk pentru concursul revistei VIP "Omul anului".

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint