Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mircea Sandu urăște fotbalul. Poate prea mult.

Zoom Mircea Sandu urăște fotbalul. Poate prea mult.

Nu Mircea Sandu se duce la DNA, ci DNA primește citație de la Mircea Sandu. Cam așa a lăsat să se înțeleagă președintele FRF. Pare un copil tîmpit care, încolțit de evidențele propriilor minciuni, nu face decît să inventeze altele și mai mari, însă de un ridicol care te fac să zîmbești și să-ți fie parcă și milă. Puțin, foarte puțin.

Traian Băsescu spunea acum cîteva săptămîni că un nimeni nu trebuie să stea în aceeași funcție mai mult de 8 ani – a citit el într-o carte de management sau ceva. Pus la zid, parcă și speriat, incoerent, Mircea Sandu a bălmăjit și el că tot ce vrea e să "modernizeze". Un cuvînt care i-a ieșit pe gură ca un cîrnat regurgitat.

Privindu-l pe Mircea Sandu , cel uitat de Dumnezeu (și pe bună dreptate, că sînt lucruri mult mai grave pe lumea asta) în fruntea FRF, mă încearcă felurite neînțelegeri.

1. Omul a avut cîteva mii de mandate. A făcut tot ce i-a stat în putință – să-l credem pe cuvînt – și az e mai criticat ca oricînd. Suporterii nu-l vor, toți conducătorii au dat la un moment dat cu el de pămînt, iar ziariștilor de specialitate li se înnoadă înjurăturile pe limbă cînd scriu despre el.

2. A fost bolnav, cancer. O boală grea, de multe ori prea grea. A scăpat. Oare o șefie de tot rahatul la FRF, dusă-n genunchi, cu ouă clocite aruncate în creștet zi de zi de toți este ce-și dorește un om care a trecut prin calvarul unei astfel de boli?

3. A numit în ultimii ani în administrația fotbalului românesc oameni care au ajuns cu cătușe la DNA. Dacă nici asta nu se numește management de căcat, atunci ce?

4. E nervos. Jurnaliștii îi sunt dușmani, îl persecută, îl nedreptățesc. Așa crede și răspunde precipitat, injectat, modernizator, cum mai știm și de la alt modernizator.

Du-te acasă, Sandule, scrie-ți memoriile, înseninează-te, plimbă-ți nepoții, pentru că în afară de Corleone și cîțiva țucălari cărora le mai scapi pe la mese cîte un șnițel, nimeni nu te mai vrea!

Încetează să faci fotbalului românesc un bine pe care nimeni nu-l înțelege.

5 comentarii

 1. #1

  Sandu e ferm convins ca fara el fotbalul s-ar duce de rapa…Ceea ce el refuza sa priceapa e ca s-a dus de mult,cu el pe post de gropar-sef…Anyway,un articol excelent,felicitari!!!

 2. #2

  Sandu, din 1990 pana in 2011, tot vrea sa modernizeze fotbalul romanesc. Acum stau si ma intreb, el inca vrea sa il modernizeze ducandu-l la nivelul pe care il aveau altii in 1990? Sau sa il modernizeze la nivelul pe care altii il au acum?
  Tare as vrea sa ii vad pe mai marii nostri din fotbal intr-un cor al veseliei, cantand “Vino mama sus la cruce, sa vezi duba cum ma duce. Ma duce, ma inebuneste, la Jilava ma opreste.”

 3. #3

  bine bine, oameni buni da cine l’o pus pe asta in fruntea fotbalului romunesc? nu cumva tot voi alegatorii din duminica orbului?

 4. #4

  Eu ştiu pe unu’ în dealul Cotrocenilor pe care tot aşa îl tufe grija modernizării. Doar că el se preocupă de modernizarea statului şi o face cu atâta sârg de nici nu realizează cât de penibil a ajuns. Sandu, săracu, la alt nivel modernizează rostogolirea loptei prin iarbă, de nişte crăcănaţi prea bine remuneraţi. Parafrazându-i pe antici, aş spune că în timp ce Cotroceniul ne ia pâinea, Federaţia ne dă circ…

 5. #5

  Eu a-si spune sa se duca deunde a venit el cu Miticul lui cu tot. Voi nu vedeti ca acesti doicocalari mucalai nu se mai dau dusi de la conducerea fotbalului romanesc ? Mircea Sandu,fara rusine afirma ca mai vrea un mandat m.Oare nu i-a ajuns furaciunile pana acum, nu are destui bani ? Nu vede in ce stare a ajuns fotbalul romanesc ? Eu in locul sau m-asi face mic si asi pleca acasa deoarece asa ar trebui sa faca si Mitelu . Daca n-au baniu sa-mi dea adresaa ca le voi cumpara eu o cutie de table si sa se duca dracului sa joace table in parc nu cu echipele de fotbal. Eu distrus un simbol al fotbalului romanesc U. Craiova din ce cauza ? ca au ei ceva cu Mititelu ? Mititelul e una si U. Ctraiova este alta . Oare la conducerea FRF nu poate sa ajunga unul ca Balaci , Popescu, Hagi, Dudu georgescu daca o mai trai si alti fotbalisti cu renume nu Mitelu care cu gura lui a recunoszcut pe postul TV ca a facvut aranjamente cu FC Olt . Acest indopat trebuia dat afara de mult din fotbal . Se tine de functie ca o lipitoare Sa ne mai lase si sa plece ca avem oameni de valoare care pot sa le i-a locul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]