Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mister Pacala and Mister Tindala

Zoom Mister Pacala and Mister Tindala

De ce Detroit, fostul Motor City, actualmente oraș industrial post-falimentar, n-ar avea serialul lui? Unul în care doi păcălici, versiunea modernă a unor Păcală și Tîndală americani, să facă haz de necaz de situație, așteptînd vremuri mai bune?

Cam la asta s-au gîndit, probabil, Tim Robinson și Sam Richardson, actorii originari din Detroit care și-au împrumutat prenumele personajelor principale din Detroiters, un sitcom cam nebun despre doi cumnați foarte buni prieteni (o prietenie atît de strînsă încît e periculos de aproape de o relație gay) care fac pe clovnii în fiecare scenă. Sigur, n-au plecat încă prin lume cu ușa în spate, ca Păcală – și asta pentru că nu le-a venit deocamdată ideea asta –, dar există suficiente momente în care tu, telespectatorul, te trezești întrebîndu-te dacă măcar o persoană implicată în show, producător, scenarist, actori, cineva, oricine, are toate țiglele pe casă, cum ar spune pitorescul personaj popular românesc.

Băieții sînt parteneri într-o agenție de publicitate moștenită de la tatăl lui Tim, cu tot cu secretara care are vreo 150 de ani și încă poartă, cochetă, minijupă, o afacere de promovare media ceva mai sus decît anunțurile de la mica publicitate specializată în reclame ridicole pentru clienți mărunți și foarte mărunți: un instalator de WC-uri, o comerciantă de peruci confecționate din părul… hmm, donat, de persoane defuncte, doi întreprinzători de culoare asociați ai unui centru de colectare și recuperare a cuprului, de la proprietarii neatenți.

Executat la modul foarte lejer, fără să se ia deloc în serios, Detroiters e tot despre lumea publicității, ca și Mad Men, să zicem, dar spre deosebire de tonul riguros, aproape de documentar al clasicului pomenit, se situează la cealaltă extremă a genului, fiind o caricatură atît de stupidă încît îți vine să rîzi mai degrabă de absurdul din capul scenaristului decît de comicul situațiilor imaginate. Agenția condusă haotic de cei doi idioți n-ar avea absolut nici un viitor în piața de advertising reală, dar ciudatul serial care încalcă voit cam orice regulă de logică și construcție cinematografică s-ar putea să prindă la telespectatorii plictisiți de convenții.

Detroiters, 2017- , sitcom lejer, de primăvară-vară, creat de Sam Richardson, Tim Robinson, Zach Kanin și Joe Kelly, difuzat de Comedy Central.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale