Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

 MotherF***erSon

Zoom  MotherF***erSon

Cînd Caden, tînărul redactor-șef al ziarului britanic National Reporter, ajunge într-o clinică de recuperare fizică și mentală după un atac cerebral provocat de o supradoză de cocaină, conducerea editorială e preluată de proprietarul ziarului și tatăl său, Max, un self-made-man american fără prea multe scrupule.

Mogulul de presă, consultant politic pentru președinți și premieri din Mexic pînă în UK, a construit prin toate mijloacele, inclusiv șantaj și mită, un imperiu media care nu mai așteaptă subiecte de la jurnaliști și de la sursele lor, ci le impune de la nivelul managementului, pe baza materialului informativ primit de la detectivii departamentului Interceptări. Monitorizarea ilegală a posibililor adversari se transformă în dosare cu toate punctele lor vulnerabile, care vor fi folosite la momentul oportun. Dacă ești persoană publică, spionii săi vor obține despre tine tot ce vrei să nu se știe.

Max a venit special la Londra pentru alegerile generale. Pe lîngă încurcate jocuri politice, acest Murdoch profund corupt are însă un meci și în viața privată, cu un Caden hotărît să-l distrugă prin dezvăluirea publică a secretelor sale și cu fosta soție, Kathryn, cu care are niște relații de familie spartă. Împotriva lor joacă nemilos cu aceleași arme, cinicele principii de viață primite în copilărie și adolescență sub formă de lecții dure de la tatăl său, pe care le-a predat la rîndul lui fiului, ca să constate dezamăgit că e prea slab ca să-i fie succesor.

Alegerile se apropie și de rezultatul scrutinului, în care candidează un prim-ministru de culoare care vrea al treilea mandat și o business woman populistă cu vise de guvernare în stil Vadim, depinde dacă urmează sau nu o apocalipsă politică. Dar Max și-a ales deja favoritul și asta sună periculos.

După un episod-pilot foarte vag, din care nu înțelegi prea multe, MotherFatherSon dezvoltă treptat, pe fundalul dramei familiale care se desfășoară în prim-plan, niște horror-uri despre (i)responsabilitate în contextul escaladării tensiunilor sociale și manipulare la nivel înalt foarte posibile într-o societate care are presa zilelor noastre, aia care e, cu puțini jurnaliști încă integri. Într-o țară în care aproape toată media s-a împărțit în două tabere, pro sau contra PSD, poate părea banal că la National Reporter, reprezentantul unei prese cu tradiție, reputație și prestigiu de sute de ani, cîinele de pază al democrației s-a pus pe lătrat în direcția care trebuie, mirosind de unde poate veni osul.

MotherFatherSon, 2019-, dramă domestică / thriller politic despre o societate britanică post-Brexit, creat de Tom Rob Smith, difuzat original de BBC Two, disponibil pe HBO Go.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole