Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nemuritorul Zaharescu

Zoom Nemuritorul Zaharescu

Andrei Zaharescu, numit de Victor Ponta consul în Africa de Sud pe criterii cunoscute doar de SIE, a fost revocat în timpul guvernelor Orban. Revocarea a rămas, însă, în presă, iar Zaharescu a rămas la Cape Town, unde încasează în continuare un salariu cam de 5.000 USD.

În programul de „depesedizare a diplomației“, anunțat cu surle și trîmbițe de liberali, Orban și Aurescu (fost pesedist și el) au promis eliminarea clienților politici din diplomație și înlocuirea lor cu „profesioniști“. Așa s-a și întîmplat, iar azi consulatele put de profesioniști, adică acoperiți ai serviciilor secrete, acei oameni care au făcut din diplomația românească, în ultimii 30 de ani, o rețea securistă care ne batjocorește țara peste hotare.

Zaharescu, însă, a fost păstrat în misiune. Pentru cei care au deschis televizoarele mai tîrziu, să amintim ce misiune avea Zaharescu la PRO TV. În afară de rapoartele uzuale către superiori, soțul Andreei Berecleanu dijmuia invitații în programul de dimineață. Exista o rubrică de sănătate unde erau chemați doctori, iar Zaharescu le cerea doctorilor bani.

Doctorii credeau că așa e mersul reclamei: ei dau bani pe sub mînă și televiziunea îi dă pe post. Și nici nu aveau motive să se îndoiască, fiindcă Zaharescu meșterise el niște formulare și le dădea chitanțe. Cînd oamenii stăteau mai prost cu banii, Zaharescu accepta și produse – de exemplu, ceasuri. Cu aceste ceasuri – mari, elvețiene, scumpe – se grozăvea dimineața în fața colegilor de platou. Tot acolo își etala pantofii italienești, cravatele și ochelarii cu rame din ce în ce mai scumpe.

Șpaga era de ordinul miilor (de dolari) per invitat. Dacă doctorul avea probleme de cash și nici nu dispunea pe moment de orologii sau bijuterii, Zaharescu propunea un regim de rate cu penalizări. Așa, își putea finanța în leasing imaginea de bogătaș. Solda și salariul aproape că nu mai contau.

Cînd a fost prins – de fapt, cînd s-a demascat din prostie – au sărit unii să-l dea pe mîna Poliției, dar telefonul a sunat și Zaharescu a fost alocat altei misiuni – la Petrom.

Nici alde Orban, Cîțu, Aurescu n-au mai zis nimic despre readucerea în țară a lui Zaharescu după ce au înțeles că i-a luat gura pe dinainte. Iar îndrăgitul prezentator, considerat acum „profesionist“, se bronzează în Cape Town, sub palmieri, mîngîiat de foșnetul dolarilor de la buget. România poate dormi liniștită, are cine s-o apere de tulpina sud-africană.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]

 • Munca la arat

  23 februarie 2021

  Este una dintre cele mai mari ironii ale guvernelor liberale din 2019 încoace faptul că ministru al Muncii este o doamnă care nu a muncit nici măcar o singură zi […]

 • Krepkaia

  16 februarie 2021

  La prima sa vizită în „străinătate“, adică la Chișinău, Nichita Stănescu a coborît din vagonul-restaurant aidoma zeilor care pogorau cu hîrzobul din cer, în aplauzele scriitorilor basarabeni buluciți pe peron, […]

 • Sărăcie pe bani grei

  16 februarie 2021

  Nu există nici un strop de inteligență în bugetul prezentat de guvernul PNL-USR-PLUS. Același tip de prostie înfricoșată și obedientă, arătată de Băsescu în 2010, cînd a tăiat salarii și […]

Ultimele articole