Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nouă negri mititei

Zoom Nouă negri mititei

Să ne pregătim sufletește pentru confesiunea unui rege american al medicamentelor, un magnat al drogurilor legale parvenit dintr-un afacerist venal dispus să calce pe cadavre pentru bani. Nu e o mărturisire a păcatelor din poziția pocăit, în genunchi sub poala popii, ci din cea resemnat de soartă, bolnav de o boală incurabilă, în fața procurorului care îl vînează de zeci de ani. Totul a început în sufrageria casei copilăriei sale, chiar aici unde stau acum relaxați, în fotoliu, la un pahar de coniac vechi de sute de ani care a costat patru milioane de dolari sticla încrustată cu diamante.

Septuagenarul Roderick, capul familiei Usher și CEO-ul farma-imperiului Fortunato Pharmaceuticals, are o soră geamănă, șase copii făcuți cu cinci femei și o soție tînără dependentă de Ligadone, opioidul rapid adictiv inventat pe la sfîrșitul anilor ’70 care i-a adus munți de bani cu prețul morții a sute de mii de pacienți. Și al unor halucinații relativ recente, în care apar descendenții săi petrecuți recent din această viață. În ultimele două săptămîni, toate progeniturile, doi originali și patru bastarzi, plus nepoata din partea juniorului maximus, i-au trecut dincolo la foc automat, aproape ziua și decesul, într-o serie de morți violente foarte ciudate, clasificate, aparent, accidente și sinucideri, în preajma cărora s-a aflat mereu o tipă misterioasă. Să fi fost asasina care-a orchestrat niște crime atent elaborate? Să fi fost femeia de serviciu, pregătită cu fărașul și mopul ca să curețe mizeria? Să fi fost doamna cu coasa?

Dacă încă nu știți ce-ar fi potrivit de pus pe ecran de Halloween, The Fall of the House of Usher ar fi o variantă de sperietură soft, fără cascadoriile hardcore ale clasicilor genului. În compilația asta de povești sinistre născocite de mintea întunecată a lordului macabrului Edgar Allan Poe, cu o succesiune enigmatică de morți asemănătoare celor suferite de negrii mititei ai doamnei Agatha, ai și dramă, și suspans, și mister, și nițică groază. Corbul prezent periodic în cadru e un reminder al pactului cu diavolul pe care oamenii l-au făcut dintotdeauna din lăcomie și egoism.

The Fall of the House of Usher, 2023, dramă gotică cu momente horror, creat de Mike Flanagan după povestirea omonimă și alte scrieri ale lui Edgar Allan Poe, opt episoade de 56-76 de minute, difuzat de Netflix.

 

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint