Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu mai cumpăraţi de la sibieni, pentru că sînt scîrboşi

Zoom Nu mai cumpăraţi de la sibieni, pentru că sînt scîrboşi

În afară de primarul Iohannis nu cred că mai e cineva în tot judeţul Sibiu, dar să nu uităm că şi el ar fi vrut s-o taie dacă ieşea Geoană preşedinte. Toţi sibienii sînt în Bucureşti. Cu ce au venit sibienii? Care cu brînză, care cu şunculiţă şi cîrnaţi.

Sînt atît de mulţi producători de brînză şi preparate de carne din zona Sibiului care au invadat Vechiul Regat că, în cartierele mărginaşe, cum e Ghencea, au ajuns să vîndă şi pe marginea drumului, ca pepenarii şi măicuţele care vînd cu un leu buchetul de ardei iuţi legat cu ciorap de damă. 

Înspăimîntaţi de modificările genetice frenetice, de E-urile cancerigene, de aditivii care nasc copii cu trei urechi, asta în cazul în care nu ucid potenţa, bucureştenii mijlocii şi corporatişti s-au năpustit cu portofelele pe sibieni. Dar şi sibienii ăştia au pedigriuri diferite. Sînt sibienii de lux, care au magazine centrale, frigidere care merg şi halate aproape albe. Apoi sînt sibienii de piaţă, pe care-i bîzîie musca toată ziua şi care-şi trag halatul peste miţoasă doar ca să arate că sînt ţărani de la mama lor. De asta ţi-ai fi dat seama şi după unghiile negre în care-şi cară pămîntul natal ca să nu se stingă de dorul lui. Le cad mustăţile în brînză, numără feliile de caş cu mănuşa de unică folosinţă cu care ţi-au dat restul, iar cînd se apleacă peste galantar li se scutură din freză un fel de parmezan. 

Cei mai penali sînt sibienii de periferie, cunoscuţi în Bucureşti sub numele de ţigani. Spre exemplu, în Ghencea, vizavi de stadionul Steaua, e de la începutul verii o dugheană cu brînzeturi şi cărnuri care, cică, nu au văzut chimie în viaţa lor. Ei bine, zece metri în jurul dughenei pute de-ţi mută nasul – a oaie căzută-n căcat de om –, iar nenea care vinde e un Vali Vijelie în mizerie care numa-n cur nu se scarpină înainte să-ţi taie din pulpa porcului. Ce-i bine e că produsele sînt la temperatura camerei şi poţi să le consumi chiar dacă ai probleme cu gîtul. 

1 comentariu

  1. #1

    cumparati de la bucuresteni,pentru ca sunt pofticiosi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale