Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu știu ce se întîmplă cu mine

Zoom Nu știu ce se întîmplă cu mine

Dragă jurnalule, sînt Sydney, o liceancă timidă, tunsă băiețește, nebăgată în seamă de lumea cool din clasă, fata cu probleme existențiale care vorbește pe bune doar cu ea însăși și cu tine, carnetul în care consiliera psihologică a școlii m-a sfătuit să-mi notez toate gîndurile care mă frămîntă.

Familia mea nu mă înțelege absolut deloc: după ce tata s-a sinucis recent, spînzurîndu-se în pivniță, fără să lase absolut nici o explicație, mama, mereu absentă în schimburile duble de la serviciul ei de chelneriță, știe doar să mă certe și să mă pună să am grijă de fratele meu mai mic, pe care, fie vorba între noi, am impresia că un copil mai mare îl bullyește după ore, în fiecare zi.

Singurele persoane de care mă simt atrasă sînt Dina, cea mai bună prietenă a mea pe care, nu știu de ce, dar, cîteodată, îmi vine s-o sărut și parcă, un pic, doar un pic, colegul și vecinul Stan, tocilarul cu haine de clovn îndrăgostit de mine cu care am avut prima experiență sexuală (nu prea grozavă, dacă e să fiu sinceră pînă la capăt).

Sînt momente în care ai atîtea pe cap încît, gen, îți vine să explodezi, să distrugi totul în jur. Cam asta mi se întîmplă și mie de la o vreme, numai că la propriu (n-am halucinații, jur): cînd lumea spune despre mine lucruri urîte sau dureros de adevărate crește așa în mine o superputere telekinetică, cu care pot să fac ca lucrurile să se miște și oamenii să scoată sînge pe nas, un fel de Forță din Star Wars, care, mi se șoptește în cască, ar fi expresia furiei tipic adolescentine alimentate de toate angoasele și transformările perioadei prin care puberii trec cu senzația că pot schimba lumea.

Dacă povestea și set-up-ul din I Am Not Okay with This îți par cumva familiare, înseamnă c-ai văzut și The End of the F***ing World, cu care mai are în comun lungimea (pardon, scurtimea) episoadelor și regizorul. Un nene pe care l-am cunoscut de curînd și care mi-a promis că, dacă o s-o ținem tot așa, cu mood-urile mele confuze și jenante, cu stilul ăsta cinematic retro și coloana sonoră nostalgică pentru cei care duc dorul anilor ’80, o să primim și sezonul 2.

I Am Not Okay with This, 2020-, psihodramedie supranaturală cu millennial-i, adaptat de Jonathan Entwistle și Christy Hall după banda desenată creată de Charles Forsman, difuzat de Netflix.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale