Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O frază de neuitat

Zoom O frază de neuitat

Vă amintiți de celebra exprimare a lui Klaus Iohannis, aia cu “Cine știe ce înțelegeri secrete face Dragnea cu evrei”? Ei bine, evoluția ei nevăzută a produs, în timp, efecte subterane.

Unul dintre apropiații lui Netanyahu, o figură importantă a Țării Sfinte, a povestit cuiva amănunte din acea zi. Netanyahu, zice sursa, era bucuros după ce, în timpul vizitei-fulger în Israel, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă se juraseră pe județul Teleorman că mută ambasada României la Ierusalim. Și cum se pregătea Bibi să ridice paharul cu Carmel și să strige Mazel Tov, hop! – îi vine pe WhatsApp declarația lui Iohannis, tradusă cu rigoare antisemită de ambasada de la București.

Netanyahu a văzut negru în fața ochilor și, cu iuțeala fostului ofițer de comando, a pus mîna pe telefon, l-a sunat pe Iohannis și i-ar fi zis, textual: “Vei plăti scump pentru spusele tale”. Iohannis, l-ați văzut cu toții, a ieșit imediat și a încercat să dreagă busuiocul. A dat o declarație în care spunea că n-a spus nicidecum ceva împotriva evreilor, că nici nu i-a trecut prin cap să insulte Israelul etc. Era vizibil panicat și se grăbea să stingă subiectul. Numai că, după ce curiozitatea publică s-a domolit, în Iohannis a început să fiarbă revanșa germană.

A început prin a întîrzia numirea unui ambasador la Tel Aviv. Guvernul i-a propus mai mulți, dar degeaba. În timp ce la alte ambasade ale României, la fel de părăsite, a mai trimis pe cîte unul, în Israel n-a catadicsit să miște nimic. Lipsa ambasadorului a încurcat oarecum proiectata ședință comună de guvern româno-israeliană, anunțată de cîteva ori pînă acum, care trebuia să aibă loc la București. Dar de blocat, n-o putea bloca. Ceea ce a blocat cu adevărat vizita lui Netanyahu la București a fost refuzul lui Iohannis de a-l primi la Cotroceni. Adică vrea să vină în România una dintre cele mai importante voci ale politicii mondiale și nu o primește un îmbogățit din meditații.

Dar răzbunarea nemțească nu s-a oprit aici. Iohannis i-a transmis lui Netanyahu că nu-l va primi niciodată cîtă vreme va fi el președinte. Iar în ceea ce privește normalizarea relațiilor româno-israeliene, Iohannis a avut grijă să ajungă la urechile lui Bibi că președintele României nu va numi un ambasador în Israel nici în al doilea mandat.

Povestitorul a adăugat că Netanyahu a întins iar mîna spre telefon, dar s-a oprit. Un zîmbet de fost ofițer în trupele speciale ar fi înflorit, în schimb, pe chipul său.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]