Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Poveste de pe vremuri

Zoom Poveste de pe vremuri

Ce figură tristă e fostul nomenclaturist agresiv Horia Georgescu! A mers în Purgatoriul de la B1 TV. Însuși necuratul Băsescu se pogoară acolo, de data asta pentru linsori moderate, cu caracter istoric. Seară de seară, prizonierii unui anume stat de drept vin la vorbitor, dezmoșteniți de instituțiile de odinioară și de bețiile de putere în care își sporeau unii altora puterile într-o adevărată furtună instituțională. Horia Georgescu joacă același rol pe care-l joacă și Băsescu, doar că mai umil și apăsând mai mult pedala naivității și a prostiei jucate.

Păcat că nimeni nu mai are timp și chef de poveștile acestor ostatici – fie au fost indexați ca ”penali”, fie sunt văzuți ca exponate ale unei lumi de mult apuse. E de înțeles dintr-o parte a presei care i-a slugărit atâția ani și care acum, când îi vede pe stradă, trece pe trotuarul celălalt. Dar oamenii au povești și adevăruri cu care ies toată ziua pe marginea drumului, întinzându-le pe bordură, cum își întind săracii pensionari ajunși în mizerie un șiret galben, o căciulă de blană puțin ruptă, un sifon de sticlă din anii ’80 și două casete audio cu ABBA.

Horia Georgescu tocmai a povestit cum petrecea niște week-end-uri frumoase, la whiskey și trabuc cu prietenul George Maior, șef la SRI, și cum analizau dosarele ANI. Își băgau manichiura deci în acele dosare prin care instituția ANI devenise o armă în mâna lui Băsescu și a regimului său.

Evident că nimeni nu-l va lua în seamă, că nimeni nu va pune preț pe ce spune ”penalul”. Cât despre Maior, omul are deja o altă misiune. Sau noua misiune coincide cu recompensa pentru fosta misiune, naiba știe. Sorin Blejnar își pregătește anii grei de pușcărie, Elena Udrea și Alina Bica s-au zburătăcit, Sebastian Ghiță face biznis în străinătate, ca un IT-ist nedreptățit, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Vasile Blaga au făcut legământul tăcerii, iar Roberta Anastase, Anca Boagiu și altele din gașcă zboară sub radar. Într-un anume fel, fiecare și-a găsit să joace un alt personaj, iar lumea de-atunci e citită în cheia ”Eh, ce-a fost a fost, așa se făceau unele treburi atunci”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint