Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Predoiu încurcă rotativa

Zoom Predoiu încurcă rotativa

Cătălin Predoiu, omul care a reușit să mutileze legile Justiției mai rău decât Dragnea, dar fără să mai scoată și oamenii în Piața Victoriei ca să-i dea pe sub mustață, a fost, de departe, omul săptămânii trecute.

Invitat în templul radiofonic al zeiței Kövesi, ministrul Justiției s-a relaxat atât de tare, încât s-a apucat să povestească sentințe din viitor. E drept, avea de gând să-și mulțumească șefii, cum o face de obicei și, vrând să-i mai dea o smetie fostei șefe a DNA, a victimizat-o puțin pe Georgiana Hosu, fosta șefă a DIICOT, pe care un dosar încropit de Kövesi soțului o determinase să demisioneze din funcție. Biata doamnă Hosu, ne-a transmis Predoiu, a demisionat complet aiurea, pentru că, uite, pe soțul ei l-au și achitat judecătorii. Doar că acțiunea de achitare urma să aibă loc în februarie 2023, iar pe ministru l-a cam luat gura pe dinainte.

Imediat, iubitorii Justiției au sărit ca arși, cerând demisia lui Cătălin Predoiu. Comunicatul dat de minister și explicațiile bâiguite ale ministrului au dat de înțeles destul de clar că problema demisiei nu se pune în nici un caz. A fost invocată, atunci, demiterea. Probabil s-a râs mult și la Palatul Cotroceni, dar și la Palatul Victoria. În definitiv, cine s-ar lega la cap acum cu o remaniere de ministru, când mai sunt patru luni până la rotativă, iar atunci oricum se schimbă și ministrul de la Justiție?

De fapt, PSD nici măcar nu ia în calcul schimbarea ministrului la Justiție, căci mișcarea asta le-ar aduce numai belele. De ce să înlocuiască ei un om care-i este atât de drag lui Klaus Iohannis? Și de ce să-și aprindă paie-n cap cu un an înainte de alegeri? Nu mai bine rămâne Predoiu acolo și-și fac toți treburile murdare cu mânuțele delicate are rârâitului?

Problema cu declarația lui Predoiu de săptămâna trecută este, însă, că încurcă rău de tot tocmai planul PSD-ului de a merge pe burtă. Dacă soțul Georgianei Hosu este achitat, devine clar că băiatul curățel, cu imagine bună, a reușit să subjuge politic Justiția mai abitir decât ar fi reușit vreodată abruptul antipatic de Iordache, la ordinul lui Dragnea. Or PSD-ului nu i-ar conveni să se știe că păstrează la Justiție un individ care poate influența instanțele. A tras prea mult din cauza asta încă de pe vremea Rodicăi Stănoiu, ca să vrea să treacă iar prin așa ceva. Totuși, nici la Predoiu n-ar renunța.

Grea decizie. Aproape imposibilă. Singura soluție ar fi să se găsească în partid un bărbat cu destul curaj încât să pună mâna pe telefon și s-o sune pe Georgiana Hosu, explicându-i că, din păcate, din interese superioare, ceea ce s-a discutat anterior nu mai stă în picioare. „Dar nu vă faceți griji, doamnă! Vi-l condamnă acum, dar vi-l grațiază al nostru imediat ce ajunge președinte. Poftim? Aaa, da, se poate și cu suspendare, dacă nu vă deranjează…“

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint