Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Punctul G SRL

Zoom Punctul G SRL

Otis e un băiat de 16 ani care locuiește la mansardă, într-o cameră deseori confundată cu toaleta de către clienții mamei sale, terapeuta în probleme sexuale care muncește deseori și peste program. Poate și pentru că lucrează de acasă, iar cabinetul de la parter în care-și primește pacienții e foarte aproape de dormitorul în care pot fi aplicate rapid recomandările consultațiilor.

Viața socială a puștiului se împarte, deci, între relația cînd sinceră, cînd jenantă cu mama care îl privește pe jumătate matern, pe jumătate profesional, cu interesul specialistului în cazul de pubertate tulburată de tratat în următoarea carte, relația pe Skype cu tatăl mutat în America, relația de camaraderie cu prietenul și confidentul Eric, gay-ul de culoare care-și asumă public preferințele, și relația intimă inexistentă cu colega Maeve, rebela cu păr roz pentru care face o pasiune nedeclarată.

Crescut, deci, într-o clinică sexuală, teoretic, Otis le știe pe toate; practic, n-a trecut încă nici de prima bază, cea în care faci cunoștință cu propriul penis. Așa că eroul nostru este total surprins cînd Maeve, care face pe dura ca să-și mascheze frustrarea provocată de originea socială modestă, are ideea consultațiilor private în toaleta dezafectată a școlii, o afacere în care ea îi găsește clienți, iar el le livrează sfaturi cît mai competente colegilor aflați în impas sexual, fiecare cu durerea lui, de la masturbare, lipsă de orgasm și (ne)pierderea virginității la fantezii cu tentacule extraterestre.

Chiar dacă titlul duce cu gîndul la lecții de sexualitate, Sex Education nu abordează didactic subiectul, ci propune o discuție deschisă, între prieteni, fără falsă pudoare, despre problemele hormonale ale adolescenței, neferindu-se de imagini explicite și scene de sex, fără a cădea însă niciodată în vulgaritate. Dialogul dintre personaje curge natural, camera se mișcă într-un stil lejer, narațiunea are un ton relaxat, autoironic, care te ține amuzat și interesat de ce alte situații sexual jenante mai pot apărea într-un gimnaziu britanic americanizat. Pentru cine se întreabă ce-i cu mixul de haine viu colorate, gen flower-power-ul anilor ’70, mobilier din ’60, mașini de dinainte de 1990, clădiri din secolele trecute și smartphone-uri model 2018, o explicație poate fi intenția serialului de a crea senzația de atemporal, de poveste valabilă de cînd lumea. Care va părea romantică millennial-ilor și aproape porno părinților și profesorilor de școală veche.

Sex Education, 2019-, sexy-tragicomedie cu adolescenți, creat de Laurie Nunn, difuzat de Netflix.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100