Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Rasismul udemerist

Zoom Rasismul udemerist

UDMR participă la alegeri, merge în Parlament, guvernează, dar spune că nu e partid politic. Dacă așa e, înseamnă că e ceva mai grav decât un partid. Și așa și e. UDMR este în sine o chestie rasistă: o gașcă rasială care face bani exploatând sentimente naționale, naționaliste, xenofobe, separatiste, golănești.

„Noi, ungurii, nu suntem o rasă mixtă și nu vrem să devenim o rasă mixtă“, astfel sună declarația lui Viktor Orbán. E mega-rasistă scoasă din context și e mega-rasistă în context.

Cu toate acestea, Kelemen Hunor și UDMR vor să ne asigure că Orbán nu e rasist, că declarația nu e nici pe departe rasistă. Ba mai mult, zice Kemelen: „Găsesc și eu propoziții din Platon pe care dacă le scot din context, pot dovedi cu un singur salt cât de rasist sau fascist era acest Platon“. Ce nu știe incultul e că Platon este un gânditor politic totalitar, acestea sunt chestiuni deja banale pentru filosofia politică. Dar așa e când ești papagal, îți dai singur cu rasa-n ouă.

Și Kelemen merge mai departe, încercând să-l scuze pe Orban, reușind însă doar să-l facă de rahat. De Kelemen nici nu mai zicem, el e moțul însuși: „Amestecul de rase este o chestiune privată, o chestiune privată a fiecăruia în lumea occidentală și, în general, aproape peste tot, nu este o chestiune politică, de partid, de organizație socială sau de administrație de stat. Dacă îmi permiteți să mă exprim astfel, este o chestiune de inimă“.

Deci nu e de politică rasismul lui Orbán, nu e de partid, e ce crede el mai intim, e fix concepția sa despre lume și viață, e ce-i spune inima, e ce i-ar plăcea să-i cânte Fuego la ureche seara la culcare.
Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Nu-s fan Orban, UDMR, s.a.m.d., dar e cumva obligatoriu sa-ti placa toata lumea cu forta? De grasi ai voie sa nu-ti placa? Dar de anorexici? Esti obligat sa te casatoresti cu prima tipa care te abordeaza in pub ca sa nu cumva sa fii vazut ca „grasofob”?

  • #2

   Nu e obligatoriu. Chestia e să nu vociferezi ìn public și să acționezi conform convingerilor proprii.

 2. #3

  Cine se simte ungur e ungur. Cine e mincinos nesimtit, e mincinos nesimtit. Si rasist, pe deasupra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint