Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sperietorii de serviciu

Zoom Sperietorii de serviciu

Din ciclul “Seriale de care trebuie neapărat să te ferești” avem săptămîna asta la rubrică o ciudățenie serializată care face poante pe tema “Oamenii plătesc ca să fie speriați”: Los Espookys.

Patru prieteni din Mexico City, Renaldo, luzărul obsedat de filme horror, Andrés, moștenitorul gay al unui imperiu al ciocolatei nehotărît dacă să se căsătorească cu prietenul lui sau nu, Ursula, geniul tehnic cu aptitudini de negociere financiară, și lunatica Tati sînt niște întreprinzători ai fricii care au găsit o nișă în piața amatorilor de sperieturi pe bani. Clienții, suficient de disperați ca să apeleze la serviciile lor speciale, au nevoie de ei pentru, de exemplu, alungarea unui moștenitor din casa “bîntuită” a tatălui recent decedat sau crearea unui monstru-atracție într-o stațiune pustie, în scopul revigorării turismului în stil Loch Ness. Ciudații ăștia superpasionați de filme de groază – care beneficiază de suportul moral al unchiului lui Renaldo, Tico, un parcagiu profesionist, un fel de Schumacher al parcării laterale – au găsit și mijloacele tehnice necesare pentru a pune în practică ideile lor năstrușnice de sperieturi, cum ar fi crearea unui pat care basculează prin tavan individul așezat pe el, înapoi, în aceeași încăpere, întoarcerea unei persoane trecute printr-o oglindă fermecată în lumea de dincolo de ea și alte asemenea dispozitive și circumstanțe la fel de bizare și ridicole.

Parodic exagerat și cu abuz de umor absurd, Los Espookys pare fantezia fără sens a unui nebun speriat; scenariul e un amestec de comedie burlescă, SF de categorie C și horror suprarealist spaniol, o aberație care se vrea amuzantă, dar care ar putea face să rîdă doar un fumător de iarbă proastă. Fix asta mai lipsea din peisajul comic al lumii serialelor: un Scooby Doo translat din desen animat în banc sec ecranizat.

Los Espookys, 2019-, comedioară seacă cu ciudați, creat de Ana Fabrega, Julio Torres și Fred Armisen, difuzat de HBO, disponibil și pe HBO Go.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale