Cum e să-ți reintre în viață și în casă fratele de care n-ai mai auzit de foarte multă vreme? În maiou și geacă de piele sau în halat și șosete la papuci, cu o țigară permanent în colțul gurii, producînd mici dezastre casnice în jurul lui. Spre dezaprobarea logodnicii supraponderale și cleptomane pe care, în vreo trei luni, o vei lua de nevastă. Deși relația voastră cam scîrțîie în ultima vreme și stați foarte prost cu banii adunați la fondul pentru nuntă, cam toți primiți cadou de la mama-soacră. Fiindcă iubi a fost dată afară de la serviciu, pentru furtișaguri în formă continuată, iar ție nu-ți rămîne mai nimic din salariul de la job-ul unde nu prea performezi, dar aștepți avansarea în postul de asistent manager ca pe ziua de Crăciun.
Cei doi frați aflați în situația asta sînt Glen și Lee, care puși unul lîngă altul arată exact ca ziua și noaptea: cetățeanul-model Glen, mic, subțirel, băiatul de casă naiv și patetic care nu iese din cuvîntul partenerei sale de pat și de masă în oraș, și golanul Lee, mare, solid, impulsiv și nesocotit, direct în tot ceea ce spune și face, nonconformistul macho care fuge de cei de la care a împrumutat bani fără să-i mai returneze. Nu se poate deosebire mai mare între ei, nici în aspectul fizic, nici în caracter, stil de viață sau comportament. Ce-i mai unește sînt doar amintirile din copilărie și trauma comună c-au rămas fără tată; ce-i desparte acum sînt nemulțumirile logodnicei, nevoită să se împiedice de viitorul cumnat prin casă, și economiile pentru cheltuielile petrecerii de nuntă pe care Lee a pus pofticios ochii.
„Strong language and adult humor” e avertismentul englezoaicei din deschiderea fiecarui episod de Mr. Bigstuff, o comedioară britanică ușor absurdă care curge pe ecran într-o cascadă de clovnerii. Ca-ntr-un film cu Stan și Bran la ceaiul de la ora 5, cei doi păcălici reușesc să fie atît de neîndemînatici în tot ceea ce fac, încît e doar o problemă de timp pînă să fie răsturnată masa și sparte toate ceștile.
Umorul sec, specific englezesc, din Mr. Bigstuff, un comic de situație creat prin contrastul dintre personaje și limbajul liber, condimentat cu four letter words, împachetează, frivol, un subiect serios: problemele de cuplu și de familie disfuncțională. Zîmbetele provocate de aventurile lor cotidiene ascund micile drame personale ale fiecăruia.
Mr. Bigstuff, 2024-, miniserie tragi-comică cu englezi obișnuiți puși în situații excentrice, creat de Ryan Sampson, șase episoade de 22-25 de minute, difuzat de SkyShowtime.
2.000 de vizualizări