Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ultima ofertă a Dreptei: un partid de Stînga

Zoom Ultima ofertă a Dreptei: un partid de Stînga

Constituit în societate cu răspundere limitată sau chiar fără nici o răspundere, PDL a scos pe piaţă în ultima vreme mai multe produse electorale de nişă. Poate că vă mai amintiţi de Fundaţia Creştin-Democrată la baza căreia, ca să nu se năruie peste noapte, a fost zidită spe­ranţa de prezidenţiabil a lui Teodor Baconschi. Invitaţii la Ateneu au ciocnit cîte un pahar cu şampanie, au ras nişte pişcoturi şi, pe la miezul nopţii, au aprins şi-o lumînare, pentru că Fundaţia trebuia să ajungă pînă dimineaţa la Bellu, aleea Proiecte politice de mare viitor.

A urmat Albă ca Zăpada, în care ar fi trebuit să intre socie­tatea civilă, nemulţumiţii de dreapta şi, de ce nu, dacă tot vrea doamna Albă ca Zăpada să facă politică, chiar şi militarii. N-a fost să fie, iar acum, probabil că Lăzăroiu a pus-o deja la microbuz cu destinaţia Spania sau Italia. 

Mai nou, agitata şi neostoita Dreaptă a slobozit Mişcarea Populară şi Noua Republică, una luată pe persoană fizică de fata preşedintelui, cealaltă de copilul de trupă al cîtorva blogări. Toate produse premium, pentru care n-au bani toţi disponibilizaţii.

Ei bine, oamenii sînt proşti, aşa că trebuie să le dai ce vor. Iar ce vor, ştii din sondaje. Din bezna magaziilor MApN şi a reevaluărilor nocturne de la Cotroceni s-a născut însă UNPR, acest Benjamin Button al partidelor politice: bebeluşul are o sută de ani, arată ca dracu’ şi-o suge de bani pe mă-sa ceva de speriat. 

Iar pentru ca oferta pe care o fac Băsescu şi PDL să fie una de nerefuzat, UNPR va candida sub numele de USP care, de parcă ar conta, e o prescurtare de la Uniunea Social Progresistă. Şi de ce credeţi că UNPR se face USP? USP vrea să-şi apropie oameni din societatea civilă. E drept că civilii cam lipsesc din partidul ăla. 

Imbecil să fii să nu vezi că USP este o chine­zărie, un USL ieftin servit pe buletinul de vot alegătorului care a luat-o în prealabil pe ulei, făină şi zahăr, un Adibas care pute de zici că te-ai încălţat cu un cîine mort.

Ca să acopere toată plaja electorală – cum spun cei care o ard la Saint Tropez –, probabil că vor urma noi oferte: PRN – Partidul România Noastră, UDNR – Uniunea Democrată a Naţiunilor din România, PML – Partidul Muncitorilor puşi pe Liber şi, de ce nu, PLM.

Nu ştim dacă mai vezi aşa ceva în Europa. Însă sigur găseşti la Dragonul Roşu.

2 comentarii

 1. #1

  Eu sper ca dl. Basescu va fi votat 100% din PLM.

 2. #2

  Da ce partid e ala PLM. Fiti mai expliciti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]