Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ultima ofertă a Dreptei: un partid de Stînga

Zoom Ultima ofertă a Dreptei: un partid de Stînga

Constituit în societate cu răspundere limitată sau chiar fără nici o răspundere, PDL a scos pe piaţă în ultima vreme mai multe produse electorale de nişă. Poate că vă mai amintiţi de Fundaţia Creştin-Democrată la baza căreia, ca să nu se năruie peste noapte, a fost zidită spe­ranţa de prezidenţiabil a lui Teodor Baconschi. Invitaţii la Ateneu au ciocnit cîte un pahar cu şampanie, au ras nişte pişcoturi şi, pe la miezul nopţii, au aprins şi-o lumînare, pentru că Fundaţia trebuia să ajungă pînă dimineaţa la Bellu, aleea Proiecte politice de mare viitor.

A urmat Albă ca Zăpada, în care ar fi trebuit să intre socie­tatea civilă, nemulţumiţii de dreapta şi, de ce nu, dacă tot vrea doamna Albă ca Zăpada să facă politică, chiar şi militarii. N-a fost să fie, iar acum, probabil că Lăzăroiu a pus-o deja la microbuz cu destinaţia Spania sau Italia. 

Mai nou, agitata şi neostoita Dreaptă a slobozit Mişcarea Populară şi Noua Republică, una luată pe persoană fizică de fata preşedintelui, cealaltă de copilul de trupă al cîtorva blogări. Toate produse premium, pentru care n-au bani toţi disponibilizaţii.

Ei bine, oamenii sînt proşti, aşa că trebuie să le dai ce vor. Iar ce vor, ştii din sondaje. Din bezna magaziilor MApN şi a reevaluărilor nocturne de la Cotroceni s-a născut însă UNPR, acest Benjamin Button al partidelor politice: bebeluşul are o sută de ani, arată ca dracu’ şi-o suge de bani pe mă-sa ceva de speriat. 

Iar pentru ca oferta pe care o fac Băsescu şi PDL să fie una de nerefuzat, UNPR va candida sub numele de USP care, de parcă ar conta, e o prescurtare de la Uniunea Social Progresistă. Şi de ce credeţi că UNPR se face USP? USP vrea să-şi apropie oameni din societatea civilă. E drept că civilii cam lipsesc din partidul ăla. 

Imbecil să fii să nu vezi că USP este o chine­zărie, un USL ieftin servit pe buletinul de vot alegătorului care a luat-o în prealabil pe ulei, făină şi zahăr, un Adibas care pute de zici că te-ai încălţat cu un cîine mort.

Ca să acopere toată plaja electorală – cum spun cei care o ard la Saint Tropez –, probabil că vor urma noi oferte: PRN – Partidul România Noastră, UDNR – Uniunea Democrată a Naţiunilor din România, PML – Partidul Muncitorilor puşi pe Liber şi, de ce nu, PLM.

Nu ştim dacă mai vezi aşa ceva în Europa. Însă sigur găseşti la Dragonul Roşu.

2 comentarii

 1. #1

  Eu sper ca dl. Basescu va fi votat 100% din PLM.

 2. #2

  Da ce partid e ala PLM. Fiti mai expliciti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Invitație la murit

  27 octombrie 2020

  Dacă ar fi locuit sub aripa vulturului,în penele pescărușului sau în gușa albatrosului, păsări iubitoare de lumină și de văzduh, coronavirusul ar fi umplut spitalele de aviatori, de zburători cu […]

 • Klaus al națiunii celei mai defavorizate

  27 octombrie 2020

  În lupta românilor cu boala și cu moartea, președintele a trecut încă de la început de partea virusului, dar acum îl ajută mai mult ca niciodată. „Alegerile vor avea loc […]

 • Patru ani și restul zile pân’ la partidele civile

  27 octombrie 2020

  Aparent, următorii patru ani sunt deja desenați pe harta politică a României. Victorios din cale-afară de un an și jumătate, PNL nu mai are cum să piardă puterea totală: președinte, […]

 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]