Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

588

Zoom 588

32 de milioane de euro ne-ar costa cei 117 parlamentari aleși în plus anul acesta față de acum patru ani. 588. Știu personal cîțiva parlamentari din vechea legislatură care ar putea, fiecare în parte, să plătească această sumă. 

Parlamentul ideal ar fi de 18 milioane de parlamentari sau cîți om mai fi cei cu drept de vot pe listele BEC. Dar, pentru că ar trebui totuși ca cineva să ne plătească salariile, s-a convenit la o formulă mai redusă.

În esență, nu există niciodată parlamentari prea mulți. Există, în schimb, un Parlament bun și un Parlament prost, un Parlament funcțional și altul nefuncțional și, mai ales, parlamentari buni și proști, parlamentari cu dosare și fără dosare, parlamentari condamnați și necondamnați, parlamentari-fii și parlamentari-secretare. Asta da, există.

Argumentul ăsta, regurgitat de Băsescu în 2009 – "un parlamentar bun este un parlamentar lipsă, pentru că cheltuie mai puțin" -, a scăpat zilele trecute de la balamuc și umbă liber prin studiourile tv. Da' parlamentaru', cît e parlamentaru'?

Contează că sînt 588 de parlamentari sau că o majoritate de 70% negociază cu cîțiva parlamentari de la PDL și PP-DD? Oare ce ar fi de negociat în acest moment între o majoritate de 70% și un parlamentar PDL?

Dacă PSD sau PNL acceptă acum fugari de la PDL și PP-DD, useliștii, cu Ponta și Crin în frunte, vor înțelege în lunile ce vor veni ce înseamnă majoritatea fără putere. Ceva ce poate fi orice sfîrșește, invariabil, prin a nu mai fi nimic.

3 comentarii

  1. #1

    exista mai multe chestii de discutat si de amendat zilele astea, iar una este aceasta: ca acei labareti sunt mai multi (amante, fufe, fii, fiice, sotii, cotizanti, „oameni de afaceri” etc.). de ce s-o platesc eu pe secretara unui pesedist din teleroman, prietene? plateste-o tu, daca te tine portofelul. (ca buna e, nu zic nu. dar cam scumpa pentru orice barbat caruia inca i se mai scoala si nu are trapezul cu baza mare jos.) se pare ca nici amantul n-are bani s-o tina, asa ca a bagat-o pe bugetul de stat. si inca ceva: daca tot esti asa de conectat si-i cunosti personal pe acei parlamentari care pot marca 32 de milioane pe an, te rog nu ezita si nu pierde timpul, suna-i acum! si zi-le sa-mi dea si mie, macar vreo cateva zeci de mii, asa ca pentru unul dintre milioanele de prosti care i-a votat constant.

  2. #2

    Sa inteleg ca ,constitutional,ar trebui 300.Sa-i puna intr-o urna si sa se traga la sorti.Ca doar nu e nici o diferenta si s-ar face mare economie.Mai scutim oamenii de o problema in plus.Daca mie imi spuneti care e diferenta de asazise programe intre parlamentari de toate culorile curcubeului,trag unul la sorti si devin canibal,il mananc de viu.

  3. #3

    buna idee; asta era si nedumerirea mea: parca se stabilise ca sa fie max 300

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint