Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Academia de Studii Economice și investiții în căși la munte

„Cea mai slabă promovabilitate la Bacalaureat din istorie“, au titrat cu litere de-o șchioapă ziarele și online-ul. Ei și? Ce dacă? Nu vor mai avea facultățile studenți? Păi, ce, aveam cumva prea puțini absolvenți de studii superioare și trebuia să-i importăm din China și Moldova, că gemea piața de lipsa tinerilor instruiți?

E drept, universitățile care s-au dezvoltat precum Făt-Frumos și așteptau cu conturile deschise zecile de mii de absolvenți de Bac, pregătiți excelent pentru forma de studii „cu taxă“, au acum o problemă. Nu toate însă. Unele, precum Academia de Studii Economice din București, au alte preocupări. Spre exemplu, instituția în cauză lucrează la ceva superior. Superior din punct de vedere geografic, că altfel nu știu cum poate fi catalogată construirea, cu prețul a exact 3 milioane de lei, a unei clădiri în Predeal. Pe 30 iunie, instituția de învățămînt a contractat lucrarea imobilului cu o firmă, Rico SRL din Constanța. Normal, firma a fost aleasă în urma unui laborios proces de negociere fără anunț de participare, pe motiv că „lucrările sînt comandate în condiții stricte“. Că doar, se știe, nimeni, nici o altă firmă de construcții, nu poate îndeplini condiții precum cei de la Rico SRL. Așa că, prevăzător parcă, la toamnă, cînd vor fi rămas fără prea mulți studenți pe locurile cu taxă, angajații Academiei de Studii Economie se vor putea odihni la Predeal. Mai are rost oare să menționăm că ASE-ul nu e vreo privată, ce-și poate cheltui fondurile cum și pe ce vrea, ci e o instituție finanțată și de la ministerul condus de Funeriu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint