Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Acest Berlusconi de Constanța care-l copiază pe Guevara la bască

Zoom Acest Berlusconi de Constanța care-l copiază pe Guevara la bască

Am scris și vorbit de atîtea ori despre Radu Mazăre – ieri la Realitatea, aproape o oră – că a început să mi se taie. Cînd despre relațiile lui cu DNA, cînd despre ceea mai aflam de la prieteni din Constanța că mai făcuse sau nu făcuse primarul orașului lor. Ca să nu mai amintesc de bufoneriile lui – dintre care una sinistră, cea în uniformă de ofițer nazist.

Ceea ce n-am izbutit să înțeleg e cum de tot scapă Mazăre de dosarele pe cei le fac procurorii DNA? Unele sînt vechi de cîțiva ani. Sînt prost făcute dosarele astea sau sînt ținute la foc mic? Cei mai mulți dintre prietenii mei din Constanța au o părere ireproductibil de proastă despre Mazăre.

Cei care s-au resemnat că, în pofida votului lor, tipul a fost ales fluierînd pentru a patra oară primarul orașului îmi spun că. prin sistemul de ajutoare pentru oamenii săraci din Constanța, Mazăre și-a agonisit un electorat captiv destul de însemnat. După părerea lor, mai sînt și destui cei cărora le place circul pe care-l face Mazăre și care văd în travestiurile lui fastuoase, dovezi că-și pune persoana la treabă, ca să aducă turiști pe litoral. Îl mai votează, cred ei și o parte din tinerimea orașului pentru care aparițiile nocturne ale lui Mazăre prin discoteci sînt cool.

Un sociolog local mi-a spus că unul dintre secretele longevității lui Mazăre la primărie ar fi acela că a ajuns un soi de brand ambulant al orașului. „Dar constănțenii știu că se ocupă și de treburi necurate?” „Toți sînt convinși că fură, dar pentru majoritatea localnicilor, Mazăre are meritul că dă și la prostime.”

Pentru constănțenii din clasa de mijloc pe care-i cunosc Mazăre își bate joc, cinic, de oraș. Lasă străzile orașului pline de gropi în asfalt, s-a umplut de bani din retrocedări scandaloase și în timp ce el face pe Regele Soare, cea ce a mai rămas din orașul istoric se ruinează. De cînd tot face pe primarul, Mazăre, tip foarte inteligent, a descoperit toate butoanele populismului și pe cele ale luptei politice. Îl copiază pe Guevara la bască, în timp ce e, de fapt, un Berlusconi de Constanța.

P.S. Singurul moment în care, după părerea mea, Mazăre a fost luat la puricat prostește de DNA: atunci cînd, la referendumul din 2012, a fost acuzat că le-ar fi manipulat pe fetele care au venit să voteze împreună cu el. Fetele în în bikini, el cu basca guevaristă. 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint