Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

APIA a mai teleportat 9 milioane de lei pentru teledetecţie

Ca să verifice plăţile subvenţiilor, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) foloseşte un sistem de teledetecţie. Sau cel puţin îl plăteşte, că el funcţionează mai mult nu.

 

Aşa cum am mai scris, firma ce încasează banii pentru serviciul ăsta se numeşte SC Gauss SRL din Timişoara şi este o firmă apropiată atît ministrului Tabără, cît şi şefului APIA, Florin Faur.

De altfel, acesta din urmă chiar şi-a  cumpărat, anul ăsta, un merţan de la firma cu pricina. Acum cîteva luni, APIA a scos la mezat serviciile de teledetecţie pentru 2011, anunţul de atribuire fiind făcut public în sistemul de achiziţii publice la începutul acestei săptămîni. A fost, din nou, împărţită suprafaţa agricolă a ţării în mai multe loturi şi s-a organizat licitaţie pentru fiecare dintre ele.

SC Gauss SRL a cîştigat, din nou, toate licitaţiile, de data aceasta valoarea însumată a contractelor fiind de 9.504.897 RON, fără TVA. În mod normal teledetecţia asta presupune că cei de la Gauss verifică dacă suprafeţele şi culturile declarate de agricultori corespund cu realitatea din teren. În realitate însă, teledetecţia a funcţionat doar în favoarea Comisiei Europene, care a avut motiv să ne încalţe cu penalizări.

1 comentariu

  1. #1

    GAUSS asatia sunt cel mai bun agent al Comisiei Europene in Ro, cred ca mai iau si de la ei bani, pe langa ce le da APIA, adica Tabara & Faur. Pai unde mai gaseste CE asa o pleasca: din 2007 incoace an de an au cel mai bun motiv sa ne arda anual cu cam 10% din banutzii pentru subventii, si asta inseamna deja cam 30-40 milioane de euro anual! Pentru auditorii de la CE este suficient sa ceara dosarele cu rezultatul controlului prin teledetectie facut de Gauss(vorba vine facut, mai mult insailat din pix din birou, ca doar nu credeti ca cineva chiar se oboseste sa invete cum se face analiza moderna a imaginilor satelitare …). Garantat gasesc erori de cel putin 10% din cererile platite, in timp ce la Brux se accepta max 2-3%. Rezultatul: pardon Dom’ Tabara, da ia mai cotizati voi si pentru 2011 cu ceva zeci de milioane de euroi, ca e criza si la Brux si vad ca la Bucuresti prisosesc, daca ii toti varati cu forta in buzunarul lu’ Gauss de vreo 5 ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint