Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Au mai picat doi stîlpi ai democraţiei de ogradă. Serviciile, ultima redută

Zoom Au mai picat doi stîlpi ai democraţiei de ogradă. Serviciile, ultima redută

Luată cu grija presiunilor şi încercărilor de intimidare ale mass media asupra magistraţilor Comisia Europeană s-a făcut că nu vede cum la CSM s-au legat doi judecători de scaune. In ciuda votului judecătorilor, cei doi nu mai voiau să plece din CSM. Lui Vasilică Dănileţ şi Alinei Ghica nu le ajunge că magistraţii nu-l mai vor acolo şi că pînă la urmă au hotărît, tot prin vot, şi colegii lor din CSM să-i trimită la plimbare. Amîndoi vor ca magistraţii să-şi motiveze mai temeinic votul, în loc să le mulţumească pentru discreţie. Dacă judecătorii s-ar fi apucat să-i acuze pe amîndoi de partizanat politic, şi pe Dănileţ că le face roba de rîs cu pozele şi cu postările lui – cele cu preşe şi cuBăse – le băgau pisica neagră în CV.

Dacă te iei după Dănileţ, majoritatea judecătorilor din ţara asta conspiră împotriva lui, ceea ce fac şi colegii lui din CSM, care, după mintea lui, au încălcat legea cu votul lor. Cum de nu i-a dat prin cap lui Vasilică să-şi acuze colegii de fraudă masivă la vot, ca Băse al lui pe cei care s-au dus la referendum? Cum de n-au zis condeierii care îl susţin că împotriva lui Dănileţ au votat judecătorii analfabeţi şi asistaţi social? Şi că au mai picat doi dintre stîlpii democraţiei de ogradă?

Am citit ieri un text al lui D.P. Aligică în care comentatorul susţine, într-un acces de sinceritate pe care probabil că şi-l regretă, că apărătorilor ca el ai instituţiilor statului nu le-au mai rămas decît redutele serviciilor secrete. Întîmplător, fireşte, butoanele serviciilor sînt ultimele pe care mai poate apăsa Băse (asta dacă ignorăm simpatiile de care se bucură la Curtea Constituţională), de cînd nu mai are guvernul său, fosta majoritate parlamentară la dispoziţie, Blejnarul său la ANAF, n-o mai are pe Kovesi la Parchetul General, nu se mai poate bizui, ca pînă de curînd, pe un Daniel Morar la DNA şi nu mai controlează nici CSM-ul de cînd cu voturile împotriva lui Dănileţ & Ghica.

Ce să înţelegem de aici? Că dacă instituţiile statului nu mai sînt conduse de ai noştri a zburat puiul cu aţa democraţiei autohtone? Sau că, dacă sînt debranşaţi ai noştri de la funcţii publice şi de la banul public aferent, moare democraţia de inaninţie?

Dacă unii au ajuns să pună umărul la democraţia stenogramelor şi a supravegherii sub acoperire, nu ştiu de ce nu-şi oferă serviciile Serviciilor, pînă nu se termină mandatul lui Maior şi-al lui Meleşcanu şi cît mai e la post beneficiarul de la Cotroceni.

Exclusiv online

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint