Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Baconschi, trend-ul şi brand-ul

Zoom Baconschi, trend-ul şi brand-ul

Deşi numele lui e un brand, cum singur s-a exprimat Teodor Baconschi cînd l-a întrebat Pinalty de ce se ţine de scaun în PDL, fostul ministru de Externe nu-şi găseşte loc pe listele nou apărutei alianţe România Dreaptă. Cel puţin deocamdată. Dar cum bine se ştie, cînd e vorba de liste, în politică deocamdată e sinonim cu la paştele cailor.

Foştii lui protejaţi, Neamţu şi Papahagi, băieţi de cultură şi gurişti de strînsură la referendum, sînt în curs de lipire – Neamţu la Arad, Papahagi la Cluj. Baconschi îşi agită brand-ul de pe margine, regretînd că s-a aşezat la coadă să-i pupe galant mîna Elenei Udrea. Din vice al PDL-ului şi din marea speranţă a partidului pentru prezidenţiale, Baconschi a ajuns omul nimănui în ARD, drept care o arde pe Facebook. S-a întors către Monica Macovei şi către comisia ei, alarmat că vor fi răsplătiţi traseiştii cu locuri eligibile pe listele alianţei. Grija lui Baconschi nu e traseismul în general. Ci un anumit traseist – senatorul pentru diaspora,Viorel Badea, care a revenit în PDL după o incursiune la penelişti. Baconschi nu se bucură de întoarcerea fiului rătăcitor, fiindcă ochise locul eliberat de Badea pe listele diasporei. De ce nu şi-ar încerca Baconschi brand-ul printre alegătorii din ţară? Din motive de „ciumpalaci“ şi „mahalagii“ – vorbele aruncate pe blog, care l-au costat funcţia de ministru de Externe –, dar mai ales pentru că falanga din care făcea parte în PDL nu mai e trendy în partid şi nici printre alegători. Totuşi, ex-ambasadorul nostru la Paris, unde a fost campion la vot-viteză, ar merita un loc eligibil pe listele României Drepte, pentru această performanţă demnă de cartea recordurilor electorale. C.T.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint