Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Barroso îl pune pe Băsescu să înghită porcul

Zoom Barroso îl pune pe Băsescu să înghită porcul

José Manuel Durão Barroso i-a dat socotelile peste cap amicului Băsescu, după ce a spus la Oslo că nu vor fi dificultăţi în a colabora cu premierul Victor Ponta. Şeful Comisiei Europene a făcut declaraţia asta pentru agenţia Reuters, la o zi după alegerile din România. Un semnal cît se poate de clar, care nu-i lasă spaţiu de manevră lui Băsescu în jocul lui de-a numirea premierului.

Dacă Barroso voia să-şi sprijine în continuare partenerul de la Bucureşti în războiul lui cu Ponta, ar fi făcut o precizare, ceva, să-i dea apă la moară. Ar fi putut spune, de pildă, că nu vor fi dificultăţi în a colabora cu Ponta, dacă Băsescu îl va numi premier. Or această condiţie, care l-ar fi putut ajuta pe Băsescu să proclame că se bucură de sprijinul Bruxellesului în alegerea prim-ministrului, nu e nici măcar sugerată. Ba, mai rău, Barroso precizează că Ponta şi-a făcut lecţiile pe care i le-a cerut Comisia Europeană şi nu pare să aibă vreo îndoială că tot el va fi premier şi după alegeri.

Ce înseamnă asta pentru Băsescu? Că dacă are chef să continue războiul cu Ponta, o face pe barba lui, fără protecţie europeană. De aici şi siguranţa lui dottore care a schimbat aluziile biblice cu remarce zeflemitoare la adresa eventualelor planuri secrete ale lui Băsescu.

Pînă şi Crin Antonescu, care probabil că a dat acatiste ca Băsescu să nu-l mai numească premier pe Ponta, a fost silit să admită că „preşedintele ilegitim” îşi va călca pe inimă în privinţa asta.

Pariez că Barroso i-a stricat somnul lui Crin cu declaraţia de la Oslo. Ce-o fi însă pe capul lui Băsescu după ce a primit acest îndemn european să înghită porcul despre care vorbea zilele trecute!

Exclusiv online

2 comentarii

  1. #1

    Demisescu ne va anunta fara intirziere ca, porcul fiind totusi jigarit dupa guvernarile sale, va inghitii un rinocer si isi va cere scuze daca cornul acestuia-i va ramine-nfipt in cur ca o cirma care sa-l duca linga Nastase

  2. #2

    iupi a sosit firmanul!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint