Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Băsescu către intelectuali: la Udrea, adunarea!

Zoom Băsescu către intelectuali: la Udrea, adunarea!

Înainte de a-i face o vizită Papei, Traian Băsescu i-a pus să aleagă pe intelectualii săi din partid și pe cei care-i țin isonul din afară. Cu Blaga sau cu Udrea, nici într-un caz separat! Dacă intelectualul indecis ține cont de cîte a zis Băsescu împotriva lui Blaga și de sfatul pe care i l-a dat el Elenei, să nu mai facă politică de pe pantofi cu tocuri înalte și cu poșete scumpe în mînă, n-are altă cale decît în spatele elevei crescute de președinte. Printre primii care și-au dat cu părerea despre această sugestie a fost prudentul Toader Paleologu, care a scris la el pe blog: „Se bat calicii pe ceaunul gol!”.

Alții, mai curajoși, au preferat să tacă. Sau să vorbească despre altceva, cum a făcut Cristian Preda, care vrea ca președintele României să nu mai aibă dreptul decît la un mandat. Ceea ce nu s-ar fi întîmplat înainte, cînd, dacă arunca Băsescu buzduganul, și nehotărîții săreau să-l arate mulțimii. Acum își fac și ei socoteli și se întreabă: Adică, dacă ești cu Băsescu, trebuie s-o lauzi pe Udrea?! Și dacă-l lauzi pe Blaga, ai trecut împotriva democrației și te-ai dat cu FSN-ul?!!

Dar Vasile Blaga, ăsta care acum numește șefii partidului prin cîrciumi, nu mai e salvatorul statului de drept, căruia suspendatul i-a mulțumit după referendum? Că parcă el, nu Elena Udrea a transpirat astă-vară alături de Băsescu, zicînd poporului să nu iasă la vot, că se-alege praful de țară. Asta în timp ce discipola președintelui era sfătuită să nu care cumva să se arate, ca să nu pățească țara ceva. E adevărat însă că iarna nu-i ca vara și că, după ce s-a întors Băsescu la Cotroceni, Blaga nu și-a pus viața în primejdie alături de el pe pîrtiile de la Predeal, ca brava Elena care a fost la greu alături de președinte.

Publicat în Cațavencii, nr. 7(85), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint