Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Buldogul nu sare la iepuraşii lui Băsescu

Zoom Buldogul nu sare la iepuraşii lui Băsescu

Elena Udrea şi Monica Macovei sînt tot mai agitate şi vor să învolbureze apele în PDL înainte de alegeri, ca în maşina de spălat rufe. Amîndouă îl atacă, pe rînd şi concomitent pe Blaga. Buldogul aproape că nu se mai oboseşte să le răspundă, în timp ce TRU îi anunţă victoria şi chiuie de pe acum, de fericire că s-a dat cu învingătorul.

Dacă i-ar fi mirosit a înfrîngere, TRU l-ar fi abandonat pe Blaga, fără remuşcări şi i-ar mai fi dat şi o copită, înainte de a se alătura celei mai bine aşezate dintre cele două doamne care vor să-i ia locul preşedintelui de azi al partidului. Or dacă TRU a rămas în trupa lui Blaga, asta cred că le spune cunoscătorilor mai mult decît orice sondaj de opinie printre pedeliştii care vor vota la Convenţia partidului.

Vă amintiţi cum în 2011 îl atacau pe Boc şi pe baronii partidului Monica Macovei şi intelectualii cu care TRU se dusese la cules de voturi prin pieţe şi prin oraşe în care nu mai călcaseră şi pe unde n-au mai trecut după ce au primit obolul? I-a susţinut TRU atunci? A suflat în goarnă vreo mobilizare pentru Blaga? Atunci gornistul de partid era ocupat să-l convingă de loialitatea lui pe Băsescu, singurul care conta în ecuaţia luptei pentru putere din PDL.

Acum, mai exact de cînd s-a lămurit cine va fi cîştigătorul, TRU a trecut cu avînt la o nouă loialitate. Jură pe Blaga cu anticipaţie, anunţînd pentru cine se va ridica fumul de pe coşul vilei din Modrogan.

Elena Udrea, care ştie şi ea către cine se va îndrepta majoritatea voturilor din PDL, a trecut la tactica electorală a lui Băsescu, cel care-şi anunţa victoria concomitent cu dezvăluirea că se pregătesc mari fraude la vot, în aşa fel încît orice s-ar fi întîmplat să poată spune că adevăratul cîştigător a fost el.

Despre Elena Udrea nu se poate spune că i-ar lipsi tupeul. Dar n-are atît tupeu cît antrenorul ei, care-i dă sfaturi din colţul ringului. Agitata Elena şi-a schimbat echipamentul, aşa cum i-a spus Băsescu – garda sus şi tocurile jos! Numai că a încurcat o parte dintre indicaţii. În loc să spună mai întîi că ea va cîştiga – din primul tur! –, a început cu fraudele pe care le pune la cale Blaga.

Monica Macovei, ca şi cum ar avea şi ea acelaşi antrenor, nici nu intrase bine pe ring, că-l acuza de hoţie şi de şurupării nedemocratice pe Blaga.

Cînd Băsescu s-a prins că poezia cu fraudele şi cu numirea şefilor de filiale prin cîrciumi, de care-l acuza pe Blaga, tufleşte şi imaginea PDL-ului, în care-l bate gîndul să revină după 2014, a întors-o. Că-l iubeşte pe Blaga, de care nu mai voia să audă cu vreo două săptămîni înainte, dar că Blaga îngroapă partidul.

După ce el a zis-o pe-asta mortuară, Elena Udrea a anunţat că de dragul supravieţuirii PDL-ului e-n stare să facă penitenţă în tenişi. Monica Macovei s-a răsucit şi ea. A trecut de la fraudele pe care le pune Blaga la cale, la idealul de partid şi la partidul ideal, iar Blaga a declarat – calm şi cu puţinul umor de care e în stare – , că şi el îl iubeşte pe Traian Băsescu. Asta fără ca măcar să-i mai pomenească pe cei doi iepuraşi pe care Băsescu i-a trimis să se producă împotriva lui.

Să nu ne imaginăm că în Blaga s-a trezit bunul samaritean. Buldogul muşcă acum din Băsescu, la fel de crud cum Băsescu l-a mursicat pe el cînd l-a trimis să concureze la primăria Capitalei, doar, doar şi-o rupe gîtul, şi le zicea cu o veselie ebrioasă alegătorilor, să-l simpatizeze pe Vasile, de parcă l-ar fi recomandat în tramvai pe mielul Vasilică – dai un ban, şi poţi să-l mîngîi, să-ţi aducă noroc!

Acum Blaga e cel care-l ridiculizează pe Băsescu. Dar el împinge cruzimea pînă acolo, încît celui care l-a trădat şi pe el, ca pe Roman sau ca pe Stolojan sau ca pe cine mai vreţi, nu-i lasă deschisă nici măcar uşa de serviciu a unei posibile acuzaţii de trădare.

Exclusiv online

2 comentarii

 1. #1

  Ori sunteti tata lu’ mama Omida, ori Sherlock Holmes. Eu inclin inspre varianta cu detectivul.
  Orsicum, felicitari pentru clarviziune si pentru excelenta analiza/diagnoza!

 2. #2

  Sau e o incercare de delimitare a PDL de Basescu pentru ca asocierea cu el i-a cauzat? Delimitare care nu era credibila daca era depasita cu zambetul pe bune de Base. Oricum e tardiva, ca mortul de la groapa
  nu se intoarce…
  In curand se face anul de guvernare PSD-PNL cand va apucati de scrutat si spre putere maestre?! E asa amuzant sa bati un cal mort?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint