Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bună seara, zăpadă, te-aștept ca și când…

Zoom Bună seara, zăpadă, te-aștept ca și când…

E cam pe ducă Dinamo, însă rămânem cu cântecele. Știm deja că viața e ca fotbalul și, prin urmare, și fotbalul e ca viața, așa că refrenul merge, „Fie vreme bună, fie vreme rea, / Merge peste lege și dincolo de ea”. Nu l-ați auzit niciodată? A fost colindul preferat al ultimilor ani în sectorul 2 din București, acolo unde iarna a adus o adevărată eră glaciară, dar în bugetul instituției.

Indiferent ce credem noi, să trăiești într-o țară cu anotimpuri e dificil. E greu și cu două, darămite cu patru, cum e la noi. Sigur, e o ordine între anotimpurile astea sau cel puțin obișnuia să fie. Dar lumea se schimbă și vedeți și voi cum sunt vremurile. Iarna e de departe cea mai problematică perioadă a anului. Și costisitoare din cale-afară.

În sectorul 2, Primăria plătește o taxă de așteptare a zăpezii, iar suma este de trei milioane de euro. Atât îi costă pe bucureșteni faptul că firma de salubritate ține zilnic angajați care se uită la cer și, cel puțin teoretic, sunt gata să intervină dacă natura izbucnește într-o ninsoare apocaliptică.

Contractul de deszăpezire are o valoare totală de 24 de milioane de lei. O treime merge pentru deszăpezirile propriu-zise, șase milioane de lei pentru cheltuieli cu utilajele și două milioane de lei pentru sare și nisip. Celelalte două treimi sunt alocate pentru așteptare, adică 15,7 milioane de lei sau, mai european, așa, aproape trei milioane și jumătate de euro.

Bine, nu știm noi, dar cel mai probabil, în banii ăștia, firma de salubritate o și amenință pe iarnă, ceea ce explică în mare măsură și faptul că în această iarnă nu a nins foarte mult.

Ceva ce totuși știm este faptul că Supercom este o super-firmă-super-prietenă a administrației sectorului 2, cu care se află în relații de business de ani buni, fără ca vreodată să se fi pus problema unei licitații. Frumos, câmpenește, cu atribuire directă, la adăpostul unei legislații care nici nu dă voie, dar nici nu dă cu parul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint