Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce-a făcut Camera Deputaților între ’90 și ’96? O nulă!

Nu, titlul nu e la mișto, dar primii șase ani de început ai democrației sunt. Sunt perfect ilegali. Activitatea Camerei din intervalul din titlu (inclusiv orice pui de document, act sau inițiativă legislativă) poate fi ștampilată drept „vax albina crema puca“ și mutată elegant în closetul istoriei, în speranța că, măcar acolo, va fi de folos cuiva. 

Totul mulțumită lui Acsinte Gașpar, mîndrul posesor al fundului care a ocupat nițel cam ilegal fotoliul de secretar general al Camerei Deputaților vreme de 6 ani. Povestea e simplă și tipică pentru tîmpeul „made in Romania“: prevedea regulamentul că funcția în chestiune să fie a celui ales prin vot? Să fie sănătos, pentru că arhiva zice altceva: Gașpar a fost numit direct la sugestia lui Dan Marțian. Adică sanchi alegeri, le-am fentat golănește, legea e pentru cei mai blegi dintre traci. Vestea bună (pe care o intuiți deja) este că musiu a fost silit să abdice în 1996. Vestea și mai bună este că același Gașpar zace acum într-o funcție complet neimportantă, în care nu mai poate face rău nimănui: e „dăcît“ judecător la Curtea Constituțională a României.

5 comentarii

 1. #1

  Adică, întreb şi io ca prostu’, toate legile adoptate atunci sunt nule?

 2. #2

  Dacii cei mai abili dintre draci!

 3. #3

  „Serviciile Camerei Deputaţilor

  Art. 223. – (1) Personalul din serviciile Camerei Deputaţilor este condus de secretarul general al Camerei Deputaţilor.

  (2) Secretarul general şi secretarul general adjunct sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către Camera Deputaţilor, la propunerea Biroului permanent al Camerei, cu consultarea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare.

  (3) Secretarul general este ordonator principal de credite. ”
  Nu confundati marfa cu ambalajul;secretarul general este numit, face parte din serviciile Camerii si nu se confunda cu secretarii , alesi dintre deputati!

 4. #4

  Pentru verificarea dvs::Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât, în şedinţa de luni, numirea lui Gheorghe Barbu în funcţia de secretar general al Camerei, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

 5. #5

  pai cati fosti PCR-isti nu trebuiau macar de samanta sa stea la racoare vreo 5 ani ?! poate asa acea camera a Defutatilor nu mai ascundea istoria ceausista de culise in primii ani dupa repolutie .În frunte cu iliescu ion trebuiau sa fie intrebati de sanatate multi altii .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint