Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce face intelectualul cinstit în partide hoațe

Zoom Ce face intelectualul cinstit în partide hoațe

Iar se aude caterinca aia cu intelectualii care trebuie să se bage in politică. Oripilați că nu mai e loc în pușcării de politicieni și de rudele lor, flașnetarii salvării naționale se tînguie că rămîne țara de mal dacă intelectualii mai stau pe margine. Dar pînă să se arunce niscai Cucuzei proaspeți în balta cu broaște a politichiei, sînt destui care înoată acolo de mulți ani, încît a și uitat lumea ce erau la bază. Cati Andronescu, Vlad Nistor, Cristian Preda, Renate Weber, Toader Paleologu – nu mai lungesc pomelnicul – erau cumva pe vremuri tinichigii sau cazangii? Iar cei care s-au tras pe margine, Sever Voinescu, Papahagi, venerabilul Giurăscu, Baconschi și cîți alții s-au intelectualizat cot la cot cu Marian Vanghelie?!

Școlirea înaltă nu i-a împiedicat pe cei doi Tudorei ai bibliotecii, Paleologu și Baconschi, să-i pupe cu folos papucul Elenei Udrea, pe Cristi Preda să se extazieze în fața performanțelor politice ale Ebei și pe istoricul Giurăscu să intre sub comanda Varanului. Cînd urca treptele puterii, Adrian Năstase făcea pe intelectualul subțire, colecționar de artă și, orișicît, pe el nu l-ai fi prins că n-a auzit de Cărtărescu. Dar i-a dat cumva cultura peste mînă lui Năstase ca să nu se lase șpăguit și să nu tragă foloase care s-au transformat în capete de acuzare? Ce să mai zici de tătucul Iliescu, cel care a scris atîtea cărți cîte n-a citit Băsescu într-o viață? Fostul director de editură s-a înconjurat de hoți și de mitarnici dovediți, de turnători și de nemernici, după care tot el se jeluia că ne-a năpădit capitalismul de cumetrie, asta ca să n-o zică pe-a dreaptă, că s-a mafiotizat România cu el la putere.

I-ați văzut pe intelectualii cinstiți din partide protestînd împotriva banilor jegoși din campaniile electorale? Eu știu cîțiva care se plîngeau că n-au bani să intre și ei în rînd cu ceilalți și umblau turbați cu pantahuza după parale pentru afișe și atenții. Așa că nu de intelectuali duce lipsă România în politică, ci de oameni de caracter. Altfel, ce halviță are alegătorul că a votat un intelectual care nu fură, cîtă vreme alesul lui se face că nu vede parandărătul politic din jurul lui? Ba mai rău, intelectualul de partid care se bate cu pumnii în piept cu cinstea lui abate atenția de la interlopii care cară valize cu bani la partidul său. În lumea șuților există și din ăștia, care nu fură, par de încredere și au papagal. Rostul lor e să-i țină de vorbă pe fraieri cît timp complicii lor își văd nestingheriți de treabă.
2 comentarii

  1. #1

    Curat-murdar , Metr ” ! { În lumea șuților există și din ăștia, care nu fură, par de încredere și au papagal. Rostul lor e să-i țină de vorbă pe fraieri cît timp complicii lor își văd nestingheriți de treabă.}

  2. #2

    Excelent articol!!!! Precis, taios…tareeeee !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint