Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce minister i s-ar fi potrivit lui Daniel Barbu

Zoom Ce minister i s-ar fi potrivit lui Daniel Barbu

Cînd îmi luasem gîndul că Puiu Haşotti va avea vreo iniţiativă de ţinut minte pe ogorul culturii, iată că iniţiativa a venit. Simplă, dar sclipitoare, modestă, dar pilduitoare şi răscumpărînd dintr-o lovitură toate ideile prosteşti prin care s-a ilustrat dl Haşotti de la instalarea în funcţia de ministru pînă săptămîna trecută. Dl Haşotti nu mai vrea la Cultură!

Nu importă dacă acest gînd a încolţit în capul d-sale fără ajutor din afară sau dacă vreun liberal mai cu simţul ridicolului l-a sfătuit să plece. Contează că dl Haşotti a înţeles că binele maxim pe care-l poate face culturii e să nu se mai ocupe de soarta ei. Și a lăsat-o în pace pentru a se dedica treburilor partidului în Senat. Nici n-am apucat să mă las în voia jubilaţiei, că aflu pe cine-l trimite Crin Antonescu la Cultură în locul nepotrivitului Haşotti. Pe Daniel Barbu! Hotărît lucru, Ministerul Culturii e deocheat! Căci de n-ar fi, ce să caute acolo acest Robespierre al politologiei? Mai des l-am auzit pe Mugur Ciuvică preocupîndu-se de soarta culturii române decît pe agitatul universitar. Nu mă leg de înfăţişarea de conspirator prăpăstios a dlui Barbu, căruia, după cît patos a pus în apărarea plagiatului lui Ponta, nu i s-ar fi potrivit nici un interimat de o jumătate de oră la Ministerul Educaţiei. Pentru aptitudinile d-sale ar fi trebuit înfiinţat un minister al Propagandei sau Ministerul Suspendării lui Traian Băsescu. Fiindcă să-l pui pe Daniel Barbu la Cultură e cam cum Papa Alexandru al VI-lea l-ar fi nu­mit protector al artelor pe cuviosul frate Savonarola.

Publicat în Caţavencii, nr. 51, 27 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint