Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cea mai așteptată carte a anului de la Paulo Coelho

Zoom Cea mai așteptată carte a anului de la Paulo Coelho

Paulo Coelho, Manuscrisul găsit la Accra, Ed. Humanitas Fiction, 2012.
Pretextul manuscrisului găsit nu e o noutate, dar cînd apare într-o carte de Coelho, asta nu mai contează. Nu mă dau în vînt după literatura sapienţială, încît ultima apariţie editorială a celebrului brazilian s-ar putea să nu fi găsit în mine un cititor potrivit, chiar dacă, din motive care ţin şi de experienţa limită prin care a trecut recent autorul, pare să fie cea mai aşteptată carte a anului.

Cormac McCarthy, Marea trecere, Ed. Polirom, 2012.
O poveste aspră, inexplicabilă pe alocuri, şi de o frumuseţe sălbatică, amintind de alt roman al lui McMarthy, Căluţii mei, căluţi frumoşi. America de la graniţa cu Mexicul. Anii ‘30. Fermieri care se încăpăţînează să trăiască după regulile lor. Sărăcie, cru­zime şi un puştan care prinde în capcană o lupoaică isteaţă. N-o omoară, deşi rărea vitele familiei. Vrea s-o ducă de unde a venit. Trece cu ea în Mexic. Acolo i-o împuşcă cineva, la începutul marii sale treceri.

 

Publicat în Cațavencii, nr 42, 24-30 octombrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint