Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cei doi Ponta

Zoom Cei doi Ponta

Victor Ponta s-a întors la pieptul PSD după o ceremonie secretă în doi, cînd el și Liviu Dragnea s-au îmbrățișat cu răceală pentru binele partidului. Cu viitorul politic asigurat – mandat de deputat și loc în Guvern dacă PSD ajunge la Palatul Victoria –, Ponta are acum timp să se consacre vocației sale duplicitare. PRU e pachețelul său politic în care și-a pus cele trebuincioase șantajului de toamnă. Sînt acolo traseiști rămași pe dinafară, aventurieri cu DNA-ul pe urme, ortodoxiști supraturați, încălțați cu cizmele Căpitanului, și bătăuși din patrula lui Vlad Țepeș care își sorb ciorbele de burtă pe terasa “La Copac”. Cu ei, Ponta vrea să-și vîndă pielea la un preț de licitație, în caz că succesul partidului-mamut va fi interpretabil, iar președintele Iohannis va căuta și alte majorități. Planul e simplu. PRU, care azi se promovează susținîndu-l pe Ponta, ar urma să intre în Parlament parazitînd cota lui de încredere. Odată intrat, jocul e deschis la cele două capete: dacă Ponta primește de la PSD ceea ce crede el că i se cuvine, PRU va susține majoritatea PSD-ALDE. Dacă nu, atunci PRU va juca în tabăra Iohannis, oferindu-i președintelui acces la “guvernul meu”.

După ce a “revenit” în PSD, Victor Ponta nu numai că n-a interzis PRU să se asocieze cu numele lui, dar el însuși întreține acest cur-în-două-luntri care are ca scop să culeagă voturi de la pesediști. Alegătorii partidului-mamut vor înțelege că, de vreme ce-l sprijină pe Ponta, PRU e un satelit electoral al PSD, care trebuie băgat în Parlament ca să facă domnul Dragnea o majoritate mai puternică. De altfel, PRU nici nu poate lua voturi din altă parte, fiindcă mesajul lor naționalist n-a răscolit nici măcar freza unei vrăbii. Prin urmare, PRU e vehiculul prin care Ponta plănuiește să ia voturi din PSD pentru a le da, la o adică, unei coaliții de dreapta. Sigur, dacă PRU nu prinde Parlamentul, lui Ponta îi rămîn replicile de participant activ la victoria PSD. Și astfel, omul care e văzut azi ca eroul întregitor al PSD își lucrează partidul pe la spate. Nu degeaba a fost elevul lui Năstase.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100