Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cine îi supraveghează informativ pe ciumpalacii din ţară şi din Piaţa Universităţii – ANCHETA

Zoom Cine îi supraveghează informativ pe ciumpalacii din ţară şi din Piaţa Universităţii – ANCHETA

Activităţile de filaj, monitorizare video şi investigaţii sub acoperire din zona Pieţei Universităţii şi din alte zone ale ţării unde se protestează public împotriva regimului Băsescu sunt cordonate de comisarul-şef Niculae Cristea, şeful Direcţiei filaj şi investigaţii din cadrul DGIPI (Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă). E redundant şi plictisitor, dar trebuie să vă reamintim de fiecare dată că DGIPI e una şi aceeaşi cu nemeritat de celebra UM „Doi şi-un sfert“.

La revoluţie, Cristea era plutonier la postul de poliţie Jilava. A ajuns ofiţer cu ajutorul lui Virgil Ardelean zis Vulpea, fostul şef al DGIPI, şi a fost promovat în mai multe funcţii de chestorul Vasile Mureşan, zis Shogunul. În 2008, maramureşanul Mureşan era directorul Diviziei verificări operative din cadrul DGIPI. După aceea i se pierde urma şi, conform informaţiilor noastre, actuala sa însărcinare este cea de coordonator al Diviziei ofiţeri sub acoperire din cadrul DGIPI.

Printre protestatarii împotriva regimului Băsescu din ţară şi din Piaţa Universităţii sunt infiltrate iscoadele lui Vasile Mureşan. La Revoluţia din decembrie ’89, Mureşan era locţiitorul preşedintelui organizaţiei PCR din cadrul Inspectoratului de Miliţie al Judeţului Maramureş. În 1990, la vârsta de 29 de ani, este promovat în funcţia de şef al Poliţiei Baia Mare, iar în 1991 în cea de inspector-şef al IJP Maramureş, pe care o va deţine timp de peste zece ani. În 2006 a fost promovat în funcţia de şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Maramureş.

A absolvit Academia „Ştefan Gheorghiu“, a lucrat mână în mână cu mafia lemnului, cu hoţii de autoturisme din străinătate, cărora le vindea numere de înmatriculare, şi cu capii reţelelor de trafic de carne vie din anii ’90, a băgat în puşcărie ziarişti care i-au prins urma şi, în toţi aceşti ani, a slujit ca un soldat credincios PSD-ul. Relaţiile cultivate cu secretarul de stat Toma Zaharia zis Tezeu, una din mâinile negre ale regimului Năstase, şi cu generalii Virgil Ardelean zis Vulpea şi Alexandru Burian, maramureşan din Baia Sprie, adjunctul directorului SPP, l-au ajutat să reziste împotriva tuturor tentativelor de reformă.

A căzut până la urmă Vulpea şi a rămas Mureşan zis Shogunul. Mureşan este oglinda vie a infernalei corupţii din sânul MAI şi reperul etalon al faptului că Internele nu pot fi reformate. Mafia maramureşană din cadrul Internelor s-a prăsit în jurul lui Vasile Mureşan. Chestorul Liviu Tăut, rectorul Academiei de Poliţie „Al. Ioan Cuza“, chestorul Nelu Pop, fostul şef al Poliţiei de Frontieră şi actualul director general al Oficiului Român pentru Imigrări, inspectorul-şef Ion Pop zis Rapidu’, şeful IGSU Maramureş, chestorul Petru Albu, fostul şef al DGIPI, cât şi finul lui Mureşan, Augustin Bărbos, şeful SIPI Maramureş, sunt crescuţi la şcoala de samavolnicii, abuzuri, şpăgi şi şantaje a Shogunului.

Agenţii comisarului-şef Augustin Bărbos s-au infiltrat printre protestatarii împotriva regimului Băsescu din Baia Mare şi Satu Mare şi strâng date compromiţătoare despre figurile proeminente ale protestului. După plecarea Shogunului la Bucureşti, Nicolae Cristea, şeful Direcţiei filaj şi investigaţii din cadrul DGIPI, l-a promovat pe Bărbos şef al SIPI Maramureş, pentru a şterge urmele naşului său Vasile Mureşan. Bărbos protejează patronii societăţilor care rambursează ilegal TVA, precum Uţu Fonta, starostele mafiei spaţiilor comerciale din Borşa, unul dintre sponsorii PSD Maramureş.

Până la alegeri, Bărbos îşi înmulţeşte averea, făcând angajări şi promovări în grad şi funcţii, contra cost. Întreţinerea caselor şi a maşinilor proprietate personală şi concediile în străinătate rămân în sarcina sponsorilor Dan Hotico, fost cadru de miliţie la Inspectoratul Judeţean Maramureş (UM 0927), patronul firmei de pază Ukro Security, care are contract exclusiv cu Primăria Baia Mare, şi Kálmán Béla, patronul firmei Alma. Bărbos le-a angajat la SIPI Maramureş pe Victoria, soţia lui Dan Hotico, şi pe Réka, fiica lui Kálmán Béla, avansată la excepţional pe 1 februarie a.c., ziua aniversară a DGIPI, chiar dacă împricinata născuse şi se afla în concediu de maternitate şi este ultima cooptată în structură.

 

 

 

4 comentarii

 1. #1

  Ori e un articol de kko ori sunt eu tantalau si nu inteleg mare lucru.voi credeti ca e a 2-a varianta, eu mizez pe prima.

 2. #2

  maaaa da lung mai e bratul coruptiei
  acum, ca dvs. i-ati dat la ziar, o sa se schimbe ceva?
  pe subalterni ii verifica sefii, dar pe sefi?
  la mai mare, sa aveti putere de munca si coloana vertebrala

 3. #3

  Ptiu, drace, pe toate le stii!!! Colegul Ciripoi cred ca moare de invidie!…Raaar am vazut atita prostie poleita!!!

 4. #4

  De dragul exactitatii, formula “inspectorul-şef Ion Pop zis Rapidu’, şeful IGSU Maramureş” e gresita, corect este “colonelul Ion Pop, zis …, inspector sef al ISU Maramures.”. IGSU are sediul in Bucuresti… In plus, imputernicitul prim ajunct al inspectorului sef al ISU Maramures este lt-col. Ioan Daniel Muresan, ar fi interesant de investigat daca e doar o coincidenta de nume …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]