Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Coaliția de centru-noaptea ca teroare

Zoom Coaliția de centru-noaptea ca teroare

Reforma ca teroare. Au împărțit cetățenii în „privați“ și „bugetari“, în buni și răi, și amenință cu reforma, cu disponibilizările, zi de zi se lansează bășina fumigenă a „lipsei de performanță“.

Cât de performanți sunt profesorii? Prin ce stabilim asta? Îi plătim diferit în funcție de „performanțe“? Oare „performanța“ lor nu are legătură cu cât de mâncați sunt copiii sau cu faptul că școala are veceu în fundul curții? Dar doctorii? Dar angajații din administrație? Dar oamenii numiți exclusiv politic în atâtea mii de funcții? Există aceste grile de „performanță“ pe fiecare meserie, disciplină, domeniu?

Performanța o stabilește șeful sau cine? Oare șeful numit politic de partid? El dă și sporurile? Sporul de praf, spre exemplu, se dă în legătură cu performanța? Sporul de lucru în condiții toxice se dă în legătură cu performanța?

De ce niciodată reforma nu înseamnă angajări, dezvoltare?

De ce de fiecare dată reforma înseamnă amenințarea cu concedierea?

De ce de fiecare dată sunt concediați fraierii, iar deasupra apei rămâne uleiul, slinoșenia numirilor de la partid?

De ce de fiecare dată dreapta asta împuțită a României vine cu teroarea disponibilizărilor?

De ce de fiecare dată o chestie incapabilă ca Raluca Turcan vomită minciuni despre asistați, când din venitul minim garantat poți să crești cel mult un hamster ceva mai mare?

De ce teroare? Oare teroarea funcționează ca anestezie? Oare sub smogul amenințărilor, oamenii stau tăcuți, înspăimântați, șocați, atât timp cât e nevoie ca să mai faci niște numiri politice, niște privatizări?

Bugetarii sunt asistați social. Aceasta e ultima găselniță a Guvernului Cîțu: bugetarii ca asistați social. Bugetarii nu trebuie să uite, spune Cîțu, că sunt plătiți de „privați“, de rasa superioară a „privaților“. Oare există șarlatanie mai mare, mizerie mai groasă decât să îi indici zi de zi pe bugetari ca acei oameni care iau, mai exact fură, banii privaților?

Iar în timp ce asiști la furtuna asta de performanță, profesionalism, privați, bugetari, asistați, disponibilizări, o vezi pe Raluca Turcan, îl vezi pe Câmpeanu și zilnicele numiri politice ale unor jeguri care nu au nimic de-a face cu jetul de competență pe care coaliția de centru-noaptea îl lansează deasupra țării.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  excelent, o adunatura de fripturisti ipocriti care discrediteaza chiar si masurile ce ar putea fi bune daca ar fi aplicate corect si fara demagogie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Norocul rîmă-n soarele cu pete

  13 aprilie 2021

  Norocul rîmă-n soarele cu pete precum un porc umflat cu diamante, cum l-aș ademeni-n vîrtej și pante spre cocinile sfinte să se-mbete, frică îmi e să nu ne creadă plante […]

 • Boala băncii nebune

  13 aprilie 2021

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă […]

 • Prizonierii lui 5%

  13 aprilie 2021

  936.864 de români au votat, în decembrie 2020, cu alianța USR-PLUS pentru Senat și 906.965 de cetățeni români au votat cu alianța USR-PLUS pentru Camera Deputaților. Nici măcar 5% din […]

 • Rugăciunea preafrumoasei blondine către jandarmul călare pe situație

  6 aprilie 2021

  Motto: ,,Nu pot, nu pot, fată mare, Că mi-e murgul slab de șale“ Stimată și iubită, în veci, Jandarmerie, te rog să-mi pui cătușele și mie. Și fiindcă disperarea mă […]

 • Miracolul prostiei românești

  6 aprilie 2021

  Pentru o clipă s-ar fi putut crede că Iohannis revine din lunga stare vegetală, că transformarea dulapului în om, pe care alchimiștii au negat-o veacuri la rînd, se petrece chiar […]