Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Crin Antonescu trebuie să-şi ia o sosie, ca prezidenţiabil

Zoom Crin Antonescu trebuie să-şi ia o sosie, ca prezidenţiabil

Prezidenţiabilul, ca şi soldatul, n-are viaţă personală! Dacă nu l-a citit sau nu l-a înţeles pe Nichita Stănescu, care scria asta despre poeţi, Crin Antonescu ar fi trebuit să priceapă atîta lucru cînd a făcut pe suplinitorul la Cotroceni. În vara asta Antonescu s-a dat dispărut, ca la alba-neagra, lăsîndu-l pe Băsescu să joace nestingherit bidineaua şi geamparalele pe unde l-a dus elicopterul, iar cînd, în sfîrşit, s-a întors de pe unde a fost, prezidenţiabilul s-a supărat pe presă că l-a întrebat de treburile ţării. Dar despre ce era să-l întrebe, despre preţurile din staţiunile de vacanţă?

Că ANI şi DNA lucrează pe alese am observat şi fără s-o spună Crin Antonescu, dar cînd ştii asta, le mai ajuţi şi tu, cu Fenechiu şi cu Silaghi? Sau cu Nini Săpunaru, încît să-ţi spună şi Ponta să mai tragi o dată? Ca unul care are motive să se teamă că PSD-ul ar putea sprijini vreun independent la prezidenţiale sau chiar să-şi pună candidat propriu pentru Cotroceni, Crin ar fi trebuit să muncească la imaginea lui în vara asta, nu să-şi construiască tronuri prezidenţiale de nisip pe unde s-o fi dus.  

Antonescu o fi avînd dreptate că Băsescu se ţine de fitile populiste, dar nu Băsescu l-a obligat să defileze cu Fenechiu şi cu Silaghi, nu Băsescu l-a pus să se înconjoare cu inşi aflaţi în lucru sau pe listele de aşteptare ale procurorilor de la DNA, dînd astfel impresia că în PNL n-ar fi şi ministeriabili nepătaţi. Că Antonescu s-o fi îndatorat la cine nu trebuie, asta nu e doar problema lui ca şef de partid. Îl trage în jos şi ca prezidenţiabil, chiar dacă pe el n-au cu ce-l agăţa procurorii de la DNA sau oamenii lui Horia Georgescu de la ANI.

Dacă-l acuzi pe Băsescu că a păstorit corupţia şi pe apropiaţii lui că s-au ţinut de afaceri necurate, nu scoţi în faţă tipi care să-l ajute pe Băsescu să pozeze în fiul dreptăţii şi pe Elena Udrea să uite de protejatele ei care-şi aşteaptă – cam de mult! – rîndul la DNA. Şi nu-i obligi astfel şi pe susţinătorii tăi să spună că eşti băiat bun, dar te strică anturajul.

Crin Antonescu o fi avînd dreptate să-şi închipuie că Băsescu aleargă degeaba de unul singur pe stadionul puterii, fiindcă nu-l mai aşteaptă nimic la sosire.

 Dar asta nu înseamnă că el, ca prezidenţiabil anunţat, îşi poate îngădui să iasă de pe pistă, fiindcă are alte treburi. N-o fi el în competiţie cu Băsescu, căruia îi sfîrîie călcîiele pentru Eba şi pentru Mişcarea Populară, dar chiar nu-şi dă seama Crin Antonescu că Băsescu face ture şi ca să arate că el trage chiulul de la încălzire şi că victoria după care aleargă marinarul ajuns la sfîrşitul cartului său prezidenţial e ca el să nu ajungă la Cotroceni? Dacă nu e în stare să facă pe prezidenţiabilul, Antonescu ar trebui să-şi angajeze o sosie, cum fac preşedinţii, ca să-şi vadă liniştit de viaţa lui personală.

2 comentarii

 1. #1

  Exceptional articolul, rar vezi in presa din Romaia o analiza atat de pertinenta si pur faptica! Fara atacuri si fara ironii ieftine: doar fapte! NOTA 11!

 2. #2

  bine zis, am stat la coada sa-l votez pe pampalaul asta, iar el isi ia vacanta timp de 2 luni ! Un puturos si-un dezlanat !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint