Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cu Bastonul prin Viena

Zoom Cu Bastonul prin Viena

Categoria persoanelor de care altfel nu s-ar fi auzit s-a îmbogățit cu un nume, cel la Mihaelei Baston-Ciobanu. Doamna Baston a fost numită directoare adjunctă la ICR Viena, după ce a primit avizul comisiilor de cultură ale Parlamentului.

A propus-o pentru această funcție președintele ICR, Lilian Zamfiroiu, cel care vrea să-l facă secretar general adjunct la ICR pe un fost angajat al Direcției Sanitar-Veterinare Dolj. Prin ce s-a făcut remarcată noua directoare adjunctă a ICR Viena? Prin amănuntul că știe germana la nivel elementar, adică mai mult a auzit de ea decît că o cunoaște. Cînd a ieșit de la întîlnirea cu onor comisiile care au validat-o, pe dna Baston au așteptat-o cîțiva jurnaliști dintre care unul și-a permis să-i adreseze o întrebare pe nemțește. Noua directoare adjunctă nu s-a lăsat provocată. I-a răspuns jurnalistului vorbind fluent românește: „Vă place să…” și fără a da nici cel mai mic semn că ar fi înțeles întrebarea. Trecem peste micul detaliu că există cineva, tot o doamnă, care cîștigase prin concurs funcția în care a fost numită tînăra Baston de Lilian Zamfiroiu, fostul băiat bun la toate al ambasadorului Nicolae Manolescu la UNESCO, Paris. Acum înțelegem de ce a fost înlocuită dna Carmen Bendovski de la conducerea ICR Viena. Dna Bendovski vorbește germana la perfecție, ceea ce ar fi descurajat-o pe tînăra adjunctă în eforturile ei de a învăța nemțește la locul de muncă și ar fi zădărnicit proiectul ICR-ului de a-i face pe vienezi să studieze intensiv limba română ca să înțeleagă ce le zice dna Baston.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint