Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum au fost sabotaţi Neamţu şi Papahagi

Zoom Cum au fost sabotaţi Neamţu şi Papahagi

S-a falsificat redistribuirea! Europa trebuie să protesteze. Neamţu şi Papahagi n-au intrat în Parlament! Şi au muncit, săracii: ­Neam­ţu a tras din greu la Arad, împins de la spate de finul Falcă. Papahagi s-a umerit la Cluj, susţinut de Emil Boc însuşi şi înainte, şi după redistribuire. Nu e drept ce-au păţit cei doi cărturari de dreapta. Pentru asta s-au chinuit ei la televiziuni? Să vadă Parlamentul cu bilet de voie sau în grupuri organizate de turişti?

Neamţu se pare că a fost sabotat din interior. I-a fost schimbată funia de usturoi cu care teologul a combătut cu succes deochiul la referendum. Duşmanii culturii, coalizaţi cu ina­micii căii drepte din ARD, i-au substituit funia de usturoi românesc infailibil cu o funie chinezească, ale cărei puteri nu se manifestă decît la Dragonul Roşu, de luni pînă vineri. Papahagi a fost dinadins repartizat la Cluj într-o circumscripţie în care majoritari sînt doctorii în istorie modernă, care n-au înţeles mesajele lui de campanie, redactate în vulgata de secol XIII. Şi totuşi, amîndoi şi-ar fi adus scaunul de-acasă pentru cîte un loc în Parlament, dacă procurorii lui Daniel Morar şi-ar fi făcut treaba şi ar fi declarat nule voturile analfabeţilor de stînga din circumscripţiile lor şi dacă, la un semn al Monicăi Macovei, s-ar fi înmulţit după necesităţi smeritele voturi pentru ARD, ca în minunea cu pîinea şi peştii. S-ar fi umplut coşurile redistribuirii ca să ajungă şi pentru cei doi cărturari, şi pentru fratele Baconschi, şi pentru fericitul întru sărăcia cu duhul Boureanu.

Publicat în Cațavencii, nr. 50, 19-25 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint