Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum faci caşcaval din caviar. O reţetă tradiţională

Umbra lui Valentin Buksz, fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, bîntuie sturionii din Deltă. Buksz vrea o licenţă de export pentru icre negre, pe motiv că le produce, chipurile, din activitatea de acvacultură.

Povestea de iubire şi bani dintre Buksz şi sturioni e lungă. În 2002, Compania Naţională pentru Administrarea Fondului Piscicol semna două contracte de „cercetare ştiinţifică“ cu Compania de Management Constanţa, firmă controlată de Buksz. Trei ani mai tîrziu, firma respectivă a „reţinut“ sturionii aflaţi în cercetare, în contul „prestărilor de servicii“, cu toate că banii pentru ce ar fi trebuit să presteze erau viraţi, lunar, cu precizie de ceas elveţian, de către instituţia condusă tot de Buksz. Ulterior, contractele respective au fost preluate de ANPA, perioadă în care compania a continuat să prospere. În plus, după stabilirea legăturii durabile dintre compania respectivă şi instituţia pe care a condus-o, Buksz a trecut din administrarea CNAFP în proprietatea unor „privaţi“, prieteni, patrimoniul a 33 de societăţi piscicole. Iar dacă la asta mai adăugăm afacerile de „consultanţă piscicolă“ derulate, fără excepţie ori licitaţie publică măcar, cu Dinco Consulting Invest, înţelegem succesurile lui Buksz şi în domeniul privat. Acum îi lipseşte doar acea licenţă de export caviar. Pe care, în timp ce noi scriem, probabil a şi obţinut-o.

2 comentarii

  1. #1

    Buksz e un alt evreu smecher care parvine pe spatele fraierilor de rumani!
    Sa le fie de bine si la unii si la altii! Ce sa mai zic altceva?

  2. #2

    Evaluarea proiectelor depuse pe POP finantat din FEP a fost castigata de SC “Theta Consulting” SRL din Brăila pentru servicii de evaluare a proiectelor finanţate prin Programul Operaţional de Pescuit (POP), se arată într-un anunţ de atribuire publicat pe SEAP. Firma adjudecatară, având unic asociat şi administrator pe Daniela Brînduşa Tudor, a fost înfiinţată în august 2008 cu un capital de 1.000 lei şi are ca obiect de activitate declarat “Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”.
    Care este legatura va intrebati cu Buksz ? in 28.07.2008 Daniela Brînduşa Tudor asociat in firma Antaris Consulting SRL hotaraste cooptarea in firma a SC Bivalent Total SRL din Schitu- Constanta reprezentata de Valentin Buksz. Cine nu crede : Monitorul oficial al RO partea a IV-a nr. 7152 din 11.12.2008

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100