Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Cum și-ar putea pierde geal Oprea și doctoratul, și gradul

Zoom Cum și-ar putea pierde geal Oprea și doctoratul, și gradul

Au trecut cinșpe ani și restul zile de cînd generalul Gabriel Oprea și-a luat doctoratul, pînă s-a găsit cineva să se întrebe cum a fost posibilă o asemenea minune, față de care nemaipomenitele fapte postume ale Sfintei Parascheva par niște biete banalități. Și dacă Oprea n-ajungea premier interimar, ocazie cu care și-a adus lumea aminte de plagiatul titularului de la Palatul Victoria, poate că nimeni nu și-ar fi pus întrebarea cum de s-a întîmplat o asemenea chestie, total împotriva naturii neintelectuale a generalului, cu 15 ani în urmă.

Așa s-a trezit Gabi Oprea suspect de un plagiat pe care l-a dus atîția ani pe picioare, fără să-i sesizeze careva beteșugurile unei școlarizări pe sponci și fără ca nimeni din mediul academic să remarce că între ideea de doctorat și conceptul de geal Oprea Gabriel se manifestă o inviolabilă contradicție în termeni. Cum-necum, la fel cum a ajuns să aibă toate stelele posibile pe epoleți și două decorații, de ce n-ar fi fost convins Oprea că un doctorat e un mizilic asemănător?

Asta e treaba îndrumătorului, o fi cugetat Oprea, între două ridicări în grad la „excepțional”, mai gîndindu-se, poate, că dacă un pîrlit de civil e în stare de un doctorat, chiar dacă e inapt de serviciul militar, cu atît mai apt pentru acest soi de hîrțogăraie e un ditamai generalul.

Prin comparație cu plagiatul lui Ponta, de peste o sută de pagini care au aterizat otova din cartea îndrumătorului în lucrarea semnată de viitorul premier, Oprea și îndrumătorul său au procedat mai cu perdea, în ciordeala din care a rezultat textul pe care și-l atribuie generalul, aplicînd aceeași strategie ca Ponta și îndrumătorul lui. Se ia cît de mult și fără ghilimele dintr-un op al îndrumătorului și se bagă în compunerea candidatului, fiindcă păgubitul de această hoție intelectuală doar n-o fi nebun să-și reclame doctorandul, ca să-i omoare contribuția academică la care îndrumătorul însuși a transpirat mai mult îndrumatul.

După o asemenea academică afacere, cît se poate de cinstită în felul ei, atît pentru magistru, cît și pentru discipol, era normal ca premierul-suplinitor să le răspundă celor care l-au întrebat dacă și-a plagiat lucrătura că el a respectat și respectă legile țării, cu trimitere la doctoratul pe care l-a obținut ca un călător în tramvai care primește biletul altuia, ca să aibă ce arăta comisiei care-l ia la control.

Or, dacă onor comisia de etică a Universității din București îl ia la cercetat pe generalul-doctor Oprea, normal ar fi ca, dacă îi pune dangaua de plagiator generalului, să-l ia la întrebări și pe îndrumătorul său: „Ia zi, magistre, cum de n-ai observat că doctorandul matale te-a furat tocmai pe dumneata?”. După care să predea probele Parchetului, spre aprofundare, caz în care Oprea va fi în pericol să-și piardă și stelele de pe umăr, nu numai doctoratul.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. #1

    Gen. Dr. Izmana

  2. #2

    tareeeee !!! 5 stele….haha…

  3. #3

    Pe vremuri, generalii erau promovati de la gradul de colonel. Iar ca sa ajunga cineva colonel, trebuia sa treaca un examen. Oare domnul Oprea o fi trecut examenul acesta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale