Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce România e superioară Bulgariei

Zoom De ce România e superioară Bulgariei

N-are sens să vă întrebați dacă afirmația din titlu e corectă. Sigur că e, doar n-o să fiți acuma nepatrioți. În primul rînd, România e net peste Bulgaria pentru că nu folosim hărți tipărite în Australia, deci geografia ține cu noi. Puteți să exclamați fericiți “Eratostene e român!”, asta dacă știți cine e Eratostene. Și la ce club joacă.

Dar există alte argumente, vizibile și de la etajul 6 al unui hotel all-inclusive, care atestă clar că România e superioară Bulgariei, așa cum berea la draft e superioară celei la pet. De fapt, nici nu e nevoie să mergeți la hotel. Totul devine clar încă dinainte să părăsiți România.

Pentru că românii sînt oameni muncitori. Și repară de zor podul de la Giurgiu. Bulgarii nu repară nimic. Bine, nici n-au ce repara și, cînd au avut, au făcut-o rapid. Dar asta nu înseamnă că sînt eficienți. De fapt, ei sînt niște proști, pentru că nu știu să facă chestii de durată. Românii știu. Că reparațiile românești vor dura pînă în 2016. Deocamdată.

Tot nu e clar? Atunci numărați maidanezii din Bulgaria. Unu… doi… trei… ba nu, e ăla de mai devreme… mda, poate ar fi cazul să schimbăm stațiunea, bulgarii sînt săraci și n-au. La întoarcerea în România am oprit la prima benzinărie și am fost înconjurat de șapte haimanale blănoase care numai n-aveau gură să strige: “Dă și mie niște senviș, boss!”. După care a venit și grosul haitei.

Sigur, cîrcotașii ar putea argumenta că bulgarii n-au maidanezi pentru că i-au folosit pe toți în mezelurile oferite la micul dejun. Sau în fileul de pangasius. Nu știu, n-am testat. Dacă e adevărat, atunci să le fie rușine. Puteau să dea dovadă de puțin respect și să-i facă friptură. Așa, ca în Vama Veche, unde chestia vînătă din farfurie putea fi porc doar dacă luam în calcul minimum patru vieți anterioare.

E adevărat, cu puțin noroc și ceva Internet poți găsi un hotel bulgăresc decent, unde camera e de neam prost. Doar așa, cît să poți parca lejer o mașină în mijlocul ei. Ultima dată cînd am fost la mare în România am stat acasă la un cetățean. Camera era mai mică (și mai ieftină), dar asta nu l-a împiedicat pe un cetățean să încerce să-și parcheze mașina în ea. Bine, parțial a fost și vina mea. Nu trebuia să-mi iau cameră lîngă plajă.

Există voci care continuă să se plîngă că hotelierii bulgari nu pricep neam engleza, mai ales dacă e vorbită cu mîinile. Prin comparație, cu hotelierii români e mult mai bine. Dacă ați fost unul dintre norocoșii cîștigători ai loteriei overbooking, atunci știți deja: nu te înțelegi cu ei nici în românește.

“Bine, dar în Bulgaria sînt hoți!” În comparație cu România, sau ce? “Nu, adică sînt hoți bulgari! Care fură mașini! N-ai văzut la știri cum au rămas niște oameni fără SUV-uri de 50.000 de euro?” Își permit mașini de 50.000 de euro și merg la mare în Bulgaria? Nu, nu pot exista oameni atît de proști. Sigur veniseră cu mașina aia cu care merg la țară să ia cartofi. În altă ordine de idei, cam jumătate din mașinile cu număr de Bulgaria de pe litoralul lor înjurau perfect în românește.

În Bulgaria e plin de turiști nemți. În România e plin de români veniți din Italia.

Sper că nu va interpreta cineva greșit rîndurile de mai sus și nu va ajunge la concluzia greșită că un român a fost nepatriot și a făcut mișto de țara lui. Nu, România e clar superioară Bulgariei. Pentru că, spre deosebire de bulgari, care au plecat capul lor și au zis: “Da, să vină investitori, să facem turism la standarde civilizate!”, românii au fost demni și nu și-au vîndut țara. Pentru că ei au talent și valoare.

1 comentariu

 1. #1

  Superrrrrrr !!! Sintem cei mai buni…..cei mai tari…..cei mai smecheri….nu ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Invitație la murit

  27 octombrie 2020

  Dacă ar fi locuit sub aripa vulturului,în penele pescărușului sau în gușa albatrosului, păsări iubitoare de lumină și de văzduh, coronavirusul ar fi umplut spitalele de aviatori, de zburători cu […]

 • Klaus al națiunii celei mai defavorizate

  27 octombrie 2020

  În lupta românilor cu boala și cu moartea, președintele a trecut încă de la început de partea virusului, dar acum îl ajută mai mult ca niciodată. „Alegerile vor avea loc […]

 • Patru ani și restul zile pân’ la partidele civile

  27 octombrie 2020

  Aparent, următorii patru ani sunt deja desenați pe harta politică a României. Victorios din cale-afară de un an și jumătate, PNL nu mai are cum să piardă puterea totală: președinte, […]

 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]