Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

De ce unui handicapat să-i mai înțepi și roțile de la căruț?

Zoom De ce unui handicapat să-i mai înțepi și roțile de la căruț?

Premisele: Ieri s-au presuspendat o mare parte din 3 programe ale fondurilor structurale: Transporturi, Regional, Creșterea Competitivității Economice. Încă din luna august, UE nu mai plătește contribuția sa la Programul Operațional  Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). După cum se vede, acest program se referă la rasa umană din România și, mai exact, la dezvoltarea ei.

POS DRU face parte din ce se numește Fonduri Structurale și de Coeziune pe care ni i-a dat UE că am intrat în ea. Nu, serios, de ce ni i-a dat? Primul obiectiv sună astfel: fondul este destinat să grăbească dezvoltarea economică pentru regiunile rămase în urmă, prin investițiile în capitalul uman și infrastructura de bază.

Ce s-a întîmplat? De ce au fost suspendate plățile de la UE pentru POS DRU? Pentru nereguli privind domeniul achizițiilor publice, pentru proasta gestiune financiară, pentru lipsa măsurilor de prevenire și detectare a fraudei și a conflictelor de interese.

Deci, cam care ar fi problema? Proasta resursă umană, nepregătită și coruptă a furat din aceste fonduri de dezvoltare a resursei umane.

Concluzii sub forma unor întrebări:

De ce îi pui pe masă unui handicapat fără mîini o căldare de înghețată, iar apoi îl cerți că s-a mînjit pe față încercînd să mănînce?

Nu e o absurditate să suspenzi fondurile pentru resurse umane din cauza proastelor resurse umane care se ocupă de ele?

Nu e o absurditate, repet, atît timp cît principalul tău scop este absorbția banilor, iar nu penalizarea tardivă și lipsită de utilitate, să lași supravegherea circuitului lor în natura umană românească la mîna unui stat care iese mereu prost în rapoartele de corupție?

De ce accepți tu, UE, ca angajatul român care veghează asupra dosarelor cu proiecte să fie plătit cu 400 de euro pe lună?

De ce, dacă scopul UE este ca noi să luăm acești bani, pentru a micșora decalajul de dezvoltare, nu s-a intervenit timp de 5 ani de zile? De ce, cunoscînd și experiențele celorlalte țări, nu s-a făcut un minister comun, româno-european, care să gestioneze tocmai această problemă a absorbției și bunelor moravuri de absorbție?

De ce guvernarea Populară a UE vine să se tragă de papioane cu PDL la București pentru ca peste cîteva zile să tragă preșul de sub picioare unei țări pentru nereguli comise tocmai de PDL? De ce în Casa Poporului, unde Merkel se hlizea cu Barosso la PPE, nu am văzut agățat în cîrlige micuțul cadavru politic al primului ministru Boc și al primului său ministru, Traian Băsescu, încadrat de păpușile făcute din bani ale lui Videanu, Berceanu, Udrea, Boagiu?

Altă concluzie:

Există, bineînțeles, și o veste bună: odată cu tăierea de bani (căci e vorba și de o tăiere care poate fi între 10 și 20%), procentul de absorbție al României crește instantaneu, fără ca măcar să luăm un euro.

Exclusiv online

5 comentarii

 1. #1

  pai cum bre , vine ditamai firma Bosch in Romania si gaseste ”sclavii neinstruiti” comanda a fost clara ..madam Merkel ..dati-le bani, da cand venim noi sa gasim oameni instruiti si pregatiti …si iote ce am gasit ..toti au diplome da nu stiu sa faca nimic …ia mai taiati din bani sa se invete minte

 2. #2

  Matale eşti un om atât de uman încât şi pe Cocoşatul de la Notre Dame l-ai numi “Persoana cu dizabilităţi de la Notre Dame”.

  Uite cum devine treaba! La început, oamenii cu handicap erau numiţi în mod direct ciungi, orbi, chiori, surzi, paralizaţi, ciumpalitici etc. Apoi cineva s-a sclifosit şi a zis că nu-i frumos aşa şi că trebuie să îi numim “handicapaţi”. Apoi a venit cineva şi mai sclifosit şi a zis că nu e frumos substantivul “handicapat” şi să facem o locuţiune – “persoană cu dizabilităţi”. În curând va veni cineva care va spune că nici aşa nu e frumos şi sună mai bine “persoană cu mici imperfecţiuni”. Dar imediat vor veni alţi sclifosiţi care vor propune “persoană cu foarte mici imperfecţiuni …”, “persoană cu extrem de mici imperfecţiuni”, “persoană cu aşa de mici imperfecţiuni” … . În final, exasperaţi de exacerbarea eufemisticii ipocrite şi dulcege, persoanele respective vor cere ele însele revenirea la termenii direcţi: şchiop, ciung, orb, surd…

 3. #3

  Romania se tot imprumuta aproape ”gratis” ..ba de la FMI , ba de la UE , asa ne asigura politicienii ..eu am invatat ceva de la bunicu… ”nimic nu este gratis” totul se plateste

 4. #4

  Mesajul meu scris pe 27 oct, 13,03 era un raspuns pentru “Om”. Intre timp, vad ca a devenit un raspuns pentru “Shoric” … .

 5. #5

  @Totom
  Felicitări. Un punct apăsat pe i. To be politically correct este o boală mai grea ca ciuma. M-aș abuza teribil în Românica dacă de mâine legea ar prevedea că de exemplu ciungii (diferențiat și celelalte categorii) ar primi o indemnizație ce ceva la sută mai mare ca un handicapat generalist. Poimâine românia s-ar umple de ciungi (chiar fără văz, auz sau cu alte belele). Apoi un politician vigilent ar constata că ciungul de mâna dreaptă merită cu 10 la sută mai mult decât ciungul de mâna stângă. A doua zi toții ciungii din românia vor fi ciungi de mâna dreaptă. Și să mai vină și Sanepidul (oricum se cheamă acum) și să interzică sarmalele la celebrul cuplu de sfinți Parascheva&Dumitru. Ar mai râmâne vreo 10 rătăciți care au ieșit din văgăuni când era soare și i-a prins ploaia pe trotuar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum să nu murim

  19 ianuarie 2021

  Mihai Eminescu a învățat să moară cu mult înainte de-a muri la un azil de nebuni și-a mai murit o dată cînd a ajuns nume de cofetărie în orășelele de […]

 • Școală să fie, dar și pușcărie!

  19 ianuarie 2021

  România se împarte iar în două: vaccinații și ceilalți. Elixirul Pfizer vine în doze mici și selective, așa că viața normală are de stat la coadă încă multe luni. Așa […]

 • Ce frumoasă vaccinare!

  19 ianuarie 2021

  „Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat […]

 • Metamorfoza țăranului român

  12 ianuarie 2021

  Dacă pînă acum cinci-șase ani mă dădeam de ceasul morții că boarea societății de consum a ocolit satele românești, astăzi cantitatea de supermarket-uri și de superbet-uri pe cap de băștinaș […]

 • Vaccinați, băieți, orice, numai vaccinați!

  12 ianuarie 2021

  Campania de vaccinare a devenit o tristă eroare de vorbire. Iohannis și-a retras capul din prompter și l-a lăsat pe bietul colonel Gheorghiță să încaseze singur cartușele urii populare, pe […]