Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Despre bagaboante politice și majorități lărgite

Zoom Despre bagaboante politice și majorități lărgite

 

După redistribuire, puțini sîntem ăștia care nu am intrat în Parlament. E drept, nici nu am dat vreo șansă poporului, necandidînd.

Cine își imaginează că o majoritate largă e altceva decît o majoritate lărgită, se înșeală. Domnișoara Kelemen, proaspăt scăpată dintr-un avort de responsabilitate guvernamentală provocat cu andreaua, este imaginea sublimă și grețoasă a acestei noi construcții.

 

Programul de guvernare, codat, mai absent ca Discovery, poate fi vizionat de minoritățile pînă la 15% doar cu acordul părinților. Dar, în interiorul majorității largi – PSD+PNL+PC+UNPR+Gigi Becali+UDMR+niște curve din PP-DD+niște alte curve din PDL -, e loc de alte atîtea majorități mai strîmte, mai cuminți, mai devreme acasă. E absurd să crezi că trupul acesta bine făcut e purtat de tocurile de 80% spre altceva decît spre o aventură de-o noapte, fie ea și luminoasă, a democrației.

Pe de altă parte, ce poate fi mai firesc, mai adecvat momentului decît un astfel de monstru pus pe guvernat, după ce președintele ales nu a ieșit imediat după alegeri să mulțumească oamenilor că au au votat, să felicite învingătorii și, de ce nu, învinșii, să-și adune și să-și plîngă, la un pahar, morții. Evident, veți spune, asta este o altă poveste, cu alte curve.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint