Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dosarul Codruț Marta a destrămat Departamentul securității naționale de la Cotroceni

Zoom Dosarul Codruț Marta a destrămat Departamentul securității naționale de la Cotroceni

O știre de interes național a fost transformată în fapt divers: Diana Nemeș, soția lui Radu Nemeș, complicele lui Codruț Marta, mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost arestată de FBI în SUA și adusă în țară. Soții Nemeș erau dați în urmărire internațională încă din vara anului 2012, pentru spălare de bani, evaziune fiscală și contrabandă cu carburanți. Prejudiciul este de 68 de milioane de euro, dar circul electoral făcut de Băsescu și Ponta surclasează povestea și o trece într-un plan secund. Istoria filajelor SRI a consemnat zeci de garnituri de tren, care în acte transportau păcură, dar care în realitate cărau benzină și motorină, dinspre Oil Terminal și Conpet Constanța înspre Conpet Ploiești și invers.

Poliția Transporturi a sechestrat duzini

de trenuri-cisternă în urma unor informații primite de la SRI, dar Sorin Blejnar a deblocat situația, sugerând că e vorba de garnituri speciale. Când SRI a declanțat operațiunea “Mâini murdare”, șeful de cabinet al lui Blejnar, Codruț Marta, era deja dat dispărut. Pe 10 iulie 2012, procurorii DNA au operat primele arestări în acest caz: Viorel Comăniță, fostul șef al Autorității Naționale a Vămilor, și Florin Dan Secăreanu, fostul șef al UM Doi și-un sfert Constanța.

O altă știre de importanță națională este tratată ca fapt divers, la doi ani distanță de la fuga soților Nemeș și dispariția lui Codruț Marta: pe 28 ianuarie a.c., Daniel Moldoveanu, fost șef al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații al Administrației Prezidențiale, a fost eliberat din funcție la pachet cu încă șapte colegi. Cinci au fost absorbiți în activități politice pe lângă partidul de suflet al lui Băsescu, PMP, iar Moldoveanu a preferat, declară el pentru o agenție de presă, să se dedice unor proiecte ce “includ angajarea civică în procesele securității naționale”.

 

Înainte de a ajunge nașul de cununie al lui Sorin Blejnar,

Daniel Moldoveanu a dat consultanță pentru diverse afaceri și management. Între 2002-2005, a lucrat pe postul de consilier parlamentar la Camera Deputaților. A pierdut alegerile din 2004, când a candidat pentru postul de deputat de Giurgiu din partea PD. Când deputatul PD Romeo Raicu este numit șeful Comisiei parlamentare de control al activității Serviciului de Informații Externe, Moldoveanu va fi numit consilierul lui Romeo Raicu, iar pe 7 decembrie 2005 va fi uns consilier de stat la Departamentul Securității Naționale al Administrației Prezidențiale și directorul Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații, adică coordonatorul tuturor serviciilor de informații din România.

 

Soția lui Sorin Blejnar este născută în Constanța,

orașul natal al lui Moldoveanu, și pe numele de fată a chemat-o Andreea Buzabrici. Familia Buzabrici se cunoaște foarte bine cu familia lui Daniel Andrei Moldoveanu, de aici și nășirea șefului ANAF de către viitorul consilier prezidențial. Ulterior, Moldoveanu a pus o vorbă bună ca Blejnar să fie numit șeful ANAF. Extrem de obraznică, ipoteza opoziției susține că Blejnar a strâns bani pentru partid, din activități de contrabandă, fapt la care puterea în exercițiu a închis ochii ani de zile, așa cum i-au închis toate puterile în exercițiu de când există activități de contrabandă și activități de administrație publică centrală.

 

Controalele și arestările din vămi nu au fost

un rezultat al voinței politice de a demonstra Europei că merităm să intrăm în Spațiul Schengen, ci pedepsirea acelor polițiști de frontieră și vameși lacomi care începuseră să nu dea din furăciuni la centru și să rețină pentru ei cât mai mult cash. Situația a fost reglată cu ajutorul șefului Comunității Naționale de Informații, Daniel Moldoveanu, în baza informațiilor furnizate de agenții DGA și SRI, infiltrați în vămi, și centralizate la Cotroceni. Polițiștii și vameșii nesătui au fost îndepărtați, iar în locul lor au fost aduși oameni de încredere, care să-și facă treaba bine, conform planului Puterii de a strânge bani pentru alegerile din 2012.

 

Este plauzibil ca la dispariția lui Marta

să fi pus osul și Moldoveanu. La fel cum este verosimil ca Marta să trăiască pe picior mare, undeva într-o locație de lux, cum au trăit și complicii lui Marta, soții Nemeș. Tronul lui Moldoveanu a început să se clatine în momentul în care FBI a anunțat Cotrocenii că soții Nemeș au fost localizați pe teritoriul SUA și urmează să fie arestați și extrădați în România. Extrem de precaută, Administrația Prezidențială i-a mulțumit fostului șef al Comunității Naționale de Informații, după care l-a eliberat din funcție la pachet cu încă șapte colegi, să nu se prindă dușmanii. Administrația Băsescu nu ar rezista la posibila confruntare dintre fostul consilier Moldoveanu și Codruț Marta, în situația în care acesta va fi localizat, arestat și expulzat în România, așa cum au pățit soții Nemeș. Drept care Băsescu a preferat varianta să-l facă pierdut pe Moldoveanu, pe drumul spre Schengen.

nicio vizualizare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
Iubitori de arta